BMW voorziet X3 van Life Cycle Impulse en gloednieuwe diesel

Met een vernieuwd uiterlijk en interieur is de BMW X3 weer helemaal klaar om er nog een paar jaartjes tegenaan te gaan. Sinds de introductie, meer dan tien jaar geleden, zijn er van dit model al dik een miljoen verkocht en om de X3 weer helemaal bij de tijd te krijgen heeft het Beierse merk 'm voorzien van een Life Cycle Impulse.

BMW X3 x-Drive LCI wit facelift 2014 F25 18

Zo beleeft een nieuwe tweeliter dieselmotor zijn wereldpremière in de X3 en zijn uiteraard ook de nieuwste ConnectedDrive diensten beschikbaar. De kenmerkende dubbele koplampen (optioneel met LED-verlichting) en grille vallen op door een nieuw ontwerp. Ook de voor- en achterbumpers en buitenspiegelbehuizing zijn gewijzigd. Het interieur is voorzien van chromen accenten. Een glanzende ‘black panel look’ en nieuwe bekerhouders onder een schuifbaar afdekpaneel geven de middenconsole extra allure.

Een elektrisch te openen achterklep is optioneel verkrijgbaar. en met Comfort Access opent en sluit de klep automatisch door een zwaaiende voetbeweging onder de achterbumper. Dankzij een uitgebreid aantal opties is de BMW X3 meer dan ooit te personaliseren. Zo is er een nieuw xLine pakket. Dat bestaat onder meer uit metallic inserts op de bumpers, zijdeglanzend aluminium elementen bij de luchtinlaten en beschermplaten onder de voor- en achterbumper.

BMW X3 x-Drive LCI wit facelift 2014 F25 15

De BMW X3 is leverbaar met vier diesel- en drie benzinemotoren in vermogens variërend van 150 (s-Drive 18d) tot en met 313Pk (x-Drive 35i). Alle motoren hebben TwinPower Turbo techniek en beantwoorden met hun emissies aan de Euro 6-norm. Het gemiddeld verbruik loopt van 4,7 l/100 km tot aan 8,3 l/100 km; de CO2-uitstoot van 124 g/km tot en met 193 g/km. Daarmee behoort de BMW X3 tot de zuinigste modellen in het SAV-segment.

BMW X3 x-Drive LCI wit facelift 2014 F25 27

De BMW X3 xDrive20d spant op dat punt de kroon. Die heeft een nieuwe tweeliter viercilinder dieselmotor en levert 190Pk, dat is 6Pk meer dan zijn voorganger. Het brandstofverbruik ligt echter lager. In combinatie met de achttraps Steptronic automaat is een besparing van 7,1 procent mogelijk. De gemiddelde brandstofconsumptie komt volgen BMW uit op 5,0 l/100 km.

Dat maakt de vierwielaangedreven BMW X3 x-Drive20d zelfs de zuinigste in zijn klasse. De gunstige verbruikscijfers zijn mede toe te schrijven aan het BMW EfficientDynamics pakket. Dat omvat onder meer Brake Energy Regeneration, Auto Start Stop-functie en een brandstofbesparende coasting-stand bij de versies met de Steptronic automaat. In ECO PRO-modus is het verbruik nog verder te reduceren.

BMW X3 x-Drive LCI wit facelift 2014 F25 26

De nieuwe BMW X3 is leverbaar met de meest recente veiligheids- en assistentiesystemen, mobiliteitsdiensten en infotainment die onder de noemer BMW ConnectedDrive vallen. Nieuw is de iDrive controller met geïntegreerd touchpad. Andere functies zijn de Park Assistant, het BMW Head-Up Display met kleurenprojectie, grootlichtassistent (antiverblinding) en Driving Assistent Plus. Onder deze functie vallen Lane Departure Warning en Active Cruise Control met Stop & Go.

Voor de BMW X3 is nu tevens Real Time Traffic Information (RTTI) en Personal Assistant Service beschikbaar. Een breed aanbod aan apps maakt het gebruik van Facebook en Twitter en van muziekstreaming  platformen als Napster en Deezer mogelijk.

De nieuwe BMW X3 staat medio 2014 bij de Nederlandse BMW dealers.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: