BMW X5 x-Drive 40e: stekker-SUV inclusief 14% bijtelling

De dag die je wist dat zou komen is een feit, want BMW presenteert zijn eerste plug-in hybride: de BMW X5 x-Drive 40e.

Deze Sports Activity Vehicle (SAV) met permanente vierwielaandrijving koppelt hoge prestaties aan een laag verbruik dankzij nieuwe BMW EfficientDynamics eDrive technologie. Met een CO2-uitstoot van 77 g/km komt deze X5 dit jaar nog in aanmerking voor 14% bijtelling – zelfs in combinatie met het M-Sportpakket en/of de optionele 20"-inch lichtmetalen wielen.

BMW X5 x-Drive 40e plug-in hybride 14 procent bijtelling 2016 13

De X5 x-Drive 40e heeft de beschikking over een 180kW/245Pk sterke TwinPower Turbo viercilinder 2,0 liter benzinemotor aangevuld met een elektromotor van 83kW/113Pk. Het gecombineerd vermogen komt op 230kW/313Pk en 450Nm koppel. Bij het benutten van het efficiencypotentieel van de hybride-aandrijflijn is een laag brandstofverbruik van 3,3 l/100 km mogelijk en een elektriciteitsverbruik van 15,3 kWh/100 km. Dat overigens mede dankzij de ervaringen die het merk met de enorm chique i8 heeft opgedaan.

De elektromotor is geïntegreerd in de 8-traps Steptronic automaat. De stroom wordt opgeslagen in een 9 kWh Lithium-ion batterij, die ook de reguliere 12V-accu (voor de voeding van de elektrische systemen) op spanning houdt. De batterij is onder vloer van de laadruimte geplaatst. De ruimte die dat kost blijft beperkt. Het laadvolume bedraagt nog altijd 500 liter en door het volledig neerklappen van de driedelige achterbank is tot 1.720 liter beschikbaar.

BMW X5 x-Drive 40e plug-in hybride 14 procent bijtelling 2016 12

De innovatieve hybride-aandrijflijn zorgt voor uiterst soepel samenspel tussen verbrandings- en elektromotor. Met de e-Drive schakelaar op de centrale console is dat samenspel in te stellen. In de stand AUTO e-Drive kiest het systeem steeds voor de meest optimale combinaties en indien vereist, is het maximale vermogen beschikbaar. De elektromotor met zijn 250Nm aan koppel levert dan een stevige bijdrage om de acceleratie van 0-100 km/uur in 6,8 seconden te voltooien. De topsnelheid is begrensd op 210 km/h.

In de stand MAX e-Drive kiest het systeem bij voorkeur voor elektrische aandrijving. Deze optie is vooral bedoeld voor emissievrij rijden in bijvoorbeeld stadsverkeer. Met een volledig opgeladen batterij is tot 31 kilometer volledig elektrisch te overbruggen, met een maximum snelheid van 120 km/h.

In de stand SAVE Battery wordt enkel gebruikgemaakt van de verbrandingsmotor en het systeem zorgt ervoor dat de batterij tijdens het rijden zo vol mogelijk blijft. Onder andere door maximale regeneratie van remenergie dankzij de elektromotor die tijdens het remmen als generator fungeert.

BMW X5 x-Drive 40e plug-in hybride 14 procent bijtelling 2016 48

Ongeacht de stand van de e-Drive schakelaar zorgt het x-Drive-systeem voor een efficiënte aandrijving op alle wielen. Het elektrohydraulische tussendifferentieel dat normaliter het aandrijfkoppel verdeelt tussen beide assen, doet dat in deze X5 ook met het (rem)koppel van de elektromotor/generator. Het differentieel kan de 250Nm tijdens remmen voornamelijk naar de vooras sturen waardoor de auto stabieler en harder kan afremmen voordat de schijven mee gaan doen.

Alle assistentiesystemen en mobiliteitsdiensten van BMW's ConnectedDrive zijn bij de X5 x-Drive40e toegespitst op de e-Drive technologie. Zo is er een intelligente energiemanagement functie voor het standaard aanwezige navigatiesysteem Professional. Het elektronisch brein van de hybride-aandrijflijn benut dan data van verkeers- en file-informatie en de geprogrammeerde route om een nog hogere efficiency te bereiken.

Tijdens de rit wordt de laadconditie van de batterij geoptimaliseerd om bij langzaam verkeer en in stadstrajecten zo veel mogelijk elektrisch te kunnen rijden.

BMW X5 x-Drive 40e plug-in hybride 14 procent bijtelling 2016 40

Met de Remote app is via de smartphone de batterijcapaciteit te checken. En met de app zijn tevens laadpalen te traceren of overzichten over het energieverbruik te bekijken. Ook de verwarming of koeling van het interieur kan ermee op afstand worden ingeschakeld.

BMW biedt voor thuisladen twee opties: de i-Wallbox Pure en de i-Wallbox Pro. Beiden maken deel uit van het 360° ELECTRIC serviceconcept, zoals ook ChargeNow service met een ChargeNow oplaadcard. De service ParkNow Longterm wijst de weg naar en het reserveren van parkeerplaatsen met laadfaciliteiten.

De standaarduitrusting van deze plug-in hybride X5 bestaat onder andere uit het navigatiesysteem Professional en het op de batterij werkende klimaatsysteem voor het op afstand koelen en verwarmen van het interieur.

Verder is Adaptive Suspension inclusief luchtvering achter en Dynamic Damper Control standaard. Kopers kunnen kiezen uit Design Pure Experience, Pure Excellence en M-Sport uitrustingspakketten voor exterieur en interieur en ook uit alle uitrustingsfeatures van BMW Individual.

De levering start in de tweede helft van September, de prijzen volgen uiteraard binnenkort.

BMW X5 x-Drive 40e plug-in hybride 14 procent bijtelling 2016 31 BMW X5 x-Drive 40e plug-in hybride 14 procent bijtelling 2016 18 BMW X5 x-Drive 40e plug-in hybride 14 procent bijtelling 2016 16

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: