BMW X6 M Design Edition gelimiteerd tot 100 exemplaren

Nadat BMW twee maanden geleden de nieuwe X5 aankondigde wisten de kenners natuurlijk al meteen dat ook de dagen van de huidige X6 in de nabije toekomst geteld zouden zijn.

Over iets meer dan een jaar zal BMW dan ook de nieuwe X6 (F16) onthullen die een waardige opvolger van de huidige E71 LCI zou moeten worden. Ter ere van het naderende afscheid brengt BMW vanaf Augustus, in een gelimiteerde oplage van 100 stuks, de X6M Design Edition op de markt.

BMW X6M M-GmbH Design Edition E71 LCI 2013 01

De X6M Design Edition beschikt over de bekende TwinPower V8 turbo voorzien van 555Pk en 680Nm koppel. De sprint naar de 100 km/h is daarmee in 4,7 seconden afgelegd.

De Design Edition wordt slechts in drie kleuren leverbaar, namelijk Alpine wit, Melbourne rood en Saffier zwart. Optisch onderscheidt de “DE” zich door carbon voor- en achterspoilers, zwarte nieren en spiegelkappen, een zwarte diffuser en 21”-inch 310M dubbelspaaks velgen.

BMW X6M M-GmbH Design Edition E71 LCI 2013 05

Optioneel is de op de foto’s afgebeelde M-Performance bestickering leverbaar. Binnenin wordt deze X6 voorzien van bi-color Merino leder waarbij ook het dashboard in zwart leder is uitgevoerd. Contrasterende stiksels en een plaatje met daarop het productienummer ronden het geheel af.

Prijzen zijn nog niet bekend, maar aangezien de  X6M Design Edition al vanaf begin Augustus te bestellen is, zullen die niet lang meer op zich laten wachten.

BMW X6M M-GmbH Design Edition E71 LCI 2013 04

Respect Copyright!
%d bloggers like this: