BMW's Connected Drive 2012

In 1984 was BMW de eerste autofabrikant die een af-fabriek navigatiesysteem aanbood in de toenmalige 7-serie. Sindsdien is er veel veranderd in de wereld van navigatiesystemen. Navigatie is tegenwoordig slechts een onderdeel van een batterij aan functies om de bestuurder met de auto en de buitenwereld te integreren. De nieuwste generatie van BMW’s Navigatie Professional systeem is een nieuwe mijlpaal in deze integratie en claimt de benchmark op het gebied van automotive connectivity te zijn.

De nieuwe features in deze versie zijn:

 • Nieuwe iDrive (Touch) Controller
 • Nieuwe Navigatie, Office en Multimedia functies
 • Dicteer functie voor e-mails en SMS-jes
 • In Car LTE hot spot (4G WIFI)
 • Smartphone integratie mogelijk m.b.v. SDK
 • Nieuwe hardware

Nieuwe iDrive (Touch) Controller

Gebaseerd op de huidige multi-touch touchpads biedt de nieuwe iDrive controller de mogelijkheid om karakters met de vinger in te voeren. Ook het navigeren en vergroten van kaarten en websites is met deze controller een stuk eenvoudiger geworden.

Nieuwe Navigatie, Office en Multimedia functies

High Guiding & 3D City Models

Met als doel een betere routegeleiding is de bekende split screen functionaliteit uitgebreid met een zogenaamde High Guiding variant. Deze mode wordt automatisch geactiveerd wanneer een volgende navigatie instructie noodzakelijk is en past dan het multifunctionele display, de centrale display eenheid en het heads-up display aan met gedetailleerde navigatie informatie. 300m buiten en 150m binnen de bebouwde kom switcht het display naar een gedetailleerde birds-eye view van de omgeving.

Daarnaast worden verbeterde instructies om de juiste rijbaan te kiezen weergegeven. Wanneer de bestuurder dichterbij de bestemming komt verandert de birds-eye view langzaam in een overhead view van de verkeerssituatie zodat optimale oriëntatie mogelijk is. De nieuwe weergave optie 3D City models geeft een gedetailleerde weergave van de omliggende gebouwen om de bestuurder te helpen bij de oriëntering (mits de stad in de 3D database aanwezig is natuurlijk). In de kaart weergave is er vanaf nu een toolbar beschikbaar waarmee makkelijk van weergave geswitcht kan worden zonder deze weergave te verlaten. Wanneer de bestuurder deze toolbar bar aanklikt, opent onmiddellijk een optiebar waar de gebruiker verkeersinformatie, weer, overview kaarten en / of Points of Interest op kan roepen.

RTTI – Real Time verkeersinformatie

De laatste generatie verkeersinformatie maakt voortaan via 3G gebruik van een snellere data connectie. De dekking is uitgebreid van snelwegen naar B-wegen en zelfs een groot aantal routes in de binnensteden.

Office en Multimedia functies

Met het nieuwe Navigation Professional syteem is het vanaf nu mogelijk om twee telefoons tegelijk te verbinden. Is dit het geval dan worden de adresboeken van deze twee telefoons samengevoegd om makkelijker te bellen en e-mails te kunnen versturen. Ook de afspraken kunnen worden geïmporteerd, waarbij deze vanaf nu in een verbeterde lay-out worden weergegeven.

Op multimedia gebied is er een 20Gb hard disk voor Mp3 bestanden en is er een “More like this” functie beschikbaar waarbij de bestuurder meteen toegang heeft tot meer muziek van de artiest waar op dat moment een nummer van afgespeeld wordt. Ook nieuw is een “Add to favourites” functie waarbij favoriete nummers meteen aan een playlist toegevoegd kunnen worden door op een ster-icoontje te klikken.

BMW Online widgets

Widgets kunnen vanaf nu worden weergeven in split-screen mode. De mini versies van deze online browser apps zijn speciaal geoptimaliseerd voor deze mode. De planning is om binnenkort clock en een panoramio widget te lanceren gevolgd door nog te  plannen andere widgets.

Dicteer functie voor e-mails en SMS-jes

Voor het eerst is het voor de bestuurder mogelijk om tijdens het rijden korte e-mails en SMS berichten te dicteren. Daarnaast zorgt de voice memo recording functie er voor dat ideeën tijdens het rijden opgenomen kunnen worden en desgewenst meteen per e-mail verstuurd kunnen worden.

Voor de gadget freaks onder ons volgen hier nog de specificaties en beschikbaarheid in de diverse modellen:

 • Intel processor 1.3Ghz (was Renesas 600Mhz)
 • 1GB RAM (was 512Mb) en 8GB flash (was 512Mb)
 • Nvidia graphics (was Fujitsu)
 • 20 GB hard drive

Juli 2012

 • 3-Serie Touring & Active Hybrid (F31/F30h)
 • 5-Serie incl. GT & M5 (F10/F10M/F11/F07/F18)
 • 7-Serie (F01)
 • M6 coupe & cabriolet (F12M/F13M)

November 2012

 • 3-Serie Sedan (F30)

Maart 2013

 • 1-Serie (F20/F21)
 • 6-Serie coupe, cabriolet & gran coupe (F12/F13/F06)

April 2013

 • X3 (F25)

Respect Copyright!
%d bloggers like this: