Borgward BX7 is schaamteloze Audi Q5 kopie

Een jaar of tien geleden kreeg de kleinzoon van voormalig Borgward-oprichter Carl F. Borgward, Christian, het plan om het merk dat z’n grootvader ooit startte, opnieuw leven in te blazen.

Begin volgende week zal dat plan z’n eerste apotheose krijgen, want dan staat de gloednieuwe Borgward BX7 SUV op de IAA in Frankfurt te pronken.

Borgward BX7 (3)

De naam Borgward zegt je waarschijnlijk niet meteen iets, maar in de jaren ’39 tot ’63 van de vorige eeuw stond het merk bekend om z’n vooruitstrevende technologie en design, speerpunten die Christian ook bij het nieuwe Borgward centraal wil stellen.

Dat vooruitstrevende lijkt wat ondergetekende betreft nu al te missen, want de BX7 is in mijn ogen niets meer en niets minder dan een schaamteloze kopie van de huidige generatie Audi Q5.

Borgward BX7 (4)

Over de BX7 is op dit moment nog weinig bekend. Borgward laat voor nu weten dat het model 4,71 meter lang is en voorzien is van een 224Pk sterke viercilinder benzinemotor. Verder is bekend dat de BX7 standaard een voorwielaandrijver is, maar dat vierwielaandrijving ook tot de mogelijkheden behoort.

Borgward BX7 (2)

In Beijing wordt momenteel een gloednieuwe fabriek gebouwd waar vanaf eind 2015 de productie van de BX7 zal worden opgestart. Het model zal dan ook als eerste in China op de markt komen. Europa volgt naar verluidt pas in 2017.

Dat Christian Borgward de nodige ambitie heeft mag inmiddels wel duidelijk zijn, zeker als je weet dat er in China en Duitsland op dit moment al meer dan 1.000 (!) ingenieurs werken aan de ontwikkeling van meerdere modellen, waarvan het merk er de komende jaren zo’n 2 tot 3 per jaar van wil presenteren.

Meer volgt.

Borgward BX7 (1) Borgward BX7 (6)

1 comment

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: