Brabus doet weer eens gek: Mercedes C-klasse 650 Cabriolet

Mercedes-tuner Brabus uit het Duitse Bottrop kennen we als een tuner die graag wat extravagants neerzet.

Na eerder al de Brabus 850 op basis van de Mercedes S-klasse Cabriolet gepresenteerd te hebben is het nu de beurt aan de recent geïntroduceerde C-klasse.

Als basis dient een C63 S AMG zonder dak waarvan de twin-turbo achtcilinder na de Brabus-kuur over een vermogen van 650pk en een koppel van 820Nm beschikt. Vandaar de naam Brabus 650 dus.

Daarmee sprint je in deze vierzits-cabriolet in minder dan 4 seconden naar de 100 km/h, om precies te zijn in 3,7 tellen. De topsnelheid bedraagt een belachelijke 320 km/h.

De Duitsers melden overigens trots dat de garantie daarbij gewaarborgd is tot een maximum van 100.000 kilometer of maximaal drie jaar, al naar gelang wat je eerder bereikt.

Om één en ander ook op hoge snelheden wat stabiel te houden wordt een carbonfiber bodykit met 20”-inch velgen gemonteerd.

De passende soundtrack wordt verzorgd door een nieuw uitlaatsysteem. Daarmee krijgt de 4,0-liter achtcilinder in V-vorm de beschikking over een schakelaartje waarmee een vlinderklep voor minder geluid (coming home-stand) of desgewenst voor meer geluid (standje oorlog met de buren) zorgt.

Zowel de B 650 als de B 850 Cabriolet staan vanaf volgende week gebroederlijk naast elkaar op de Brabus-stand in Genève. Naast de 200 pk verschil, zal eerstgenoemde een stuk goedkoper zijn. Dat is alvast zeker.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: