Brabus neemt Mercedes AMG GT63S onder handen

Je kon er op wachten maar de klok er niet op gelijk zetten, want het heeft even geduurd voordat Brabus eindelijk de 639pk sterke AMG GT63S onder handen had genomen.

Toch is die dag gekomen, want een paar dagen geleden heeft de tuner uit het Duitse Bottrop ons laten weten dat het de inmiddels bekende “800”-behandeling ook aan de AMG GT heeft gegeven.

Het vermogen van 639pk en 900Nm koppel is dankzij een tweetal nieuwe turbo’s en aangepaste ECU-software toegenomen tot 800pk en maar liefst 1.000Nm koppel. In plaats van 3,2 seconden neemt de sprint naar de 100 km/h voortaan slechts 2,9 seconden in beslag. De topsnelheid van 315 km/h blijft exact hetzelfde, dankzij een elektronische begrenzer.

De achtcilinder in V-vorm mag voortaan schreeuwen door een nieuw titanium en carbon uitlaatsysteem, waarvan de vier pijpen ieder een diameter van 9 centimeter hebben. Reken maar dat dat dus erg lekker klinkt.

Brabus zou Brabus niet zijn als er ook niet aan de buitenkant de nodige zaken aangepast kunnen worden en natuurlijk is dat het geval. Zo heeft de Brabus 800 AMG GT een aerodynamische bodykit gekregen, waarbij met name de neus, de diffuser en de luchtinlaten in het oog springen. Verder is het interieur aangepast en is het nieuwe onderstel voorzien van 22”-inch lichtmetalen velgen.

Mocht je interesse in deze exclusieve Mercedes hebben dan zal je richting Monaco moeten. Daar debuteert ‘ie binnenkort tijdens het Top Marques-evenement.

 

 

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: