Brabus neemt nieuwe Mercedes C-klasse onder handen

Je kon er natuurlijk gewoon op wachten en het was slechts en kwestie van tijd, maar vandaag geeft Brabus de eerste foto’s en informatie over de in Bottrop onder handen genomen Mercedes C-klasse vrij.

Aangezien het nog even duurt van de C-klasse als AMG Sport of als C63 AMG op de markt komt is het organiseren van een sportief uiterlijk bij Brabus misschien niet eens zo verkeerd.

Mercedes C-klasse W205 Brabus D3 4-Matic zwart 2014 10

Dat uiterlijk bestaat dan uit een nieuwe voorbumper met lamellen, een nieuw uitlaatsysteem met vier eindpijpen, een diffuser en een subtiele achterspoiler. Uiteraard zijn alle bekende velgendesigns van de tuner leverbaar tot een maximum van 20”-inch (voor 225/35 en achter 255/30).

Aan de binnenkant is alles mogelijk wat het hartje begeert. Van het duurste leder, nieuwe schakelpaddles en dito deurontgrendelingsknopjes is alles te monteren, zolang de koper maar betaalt.

Onder de kap levert Brabus voorlopig een opvoersetje voor de C220 BlueTec of de C200. Die eerste gaat schuil onder de naam D3 en zorgt voor 50Pk extra en een maximum koppel van 450Nm. De sprint naar de 100 km/h neemt daarmee 7,1 seconden in beslag, terwijl de topsnelheid 240 km/h bedraagt.

De C200 moet het doen met de B20.2 kit en die zorgt voor 41Pk en 30Nm extra. Daarmee duurt dezelfde oefening naar de 100 km/h welgeteld één tiende minder en ligt de topsnelheid 2 km/h hoger. Setjes voor de andere motoriseringen zitten al in de pijplijn.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: