BREAKING: ook Porsche en Audi getroffen door dieselgate

Zojuist krijgen we via onze bronnen te horen dat de dieselaffaire binnen het Volkswagen-concern zich als een olievlek aan het uitbreiden is.

Nadat eerder al auto’s van de merken Seat, Skoda en Volkswagen in het schandaal, dat inmiddels onder de naam dieselgate door het leven gaat, genoemd werden, zijn nu Audi en Porsche nadrukkelijk in het vizier van de Amerikaanse autoriteiten terecht gekomen.

Want volgens EPA (Environmental Protection Agency) zijn ook de drieliter dieselmotoren van het concern niet langer onschuldig. Het instituut breidt daarom z’n onderzoek inzake het manipuleren van de emissiewaarden uit naar Audi en Porsche.

Volkswagen Touareg facelift TDI 4-Motion blauw 2015 03

Opvallend is dat het dit keer geen oudere motoren betreft, maar de courante drieliter diesel, die in de dikkere modellen van Audi, Volkswagen en Porsche te vinden is. Naar verluidt gaat het om de Volkswagen Touareg (2014), Porsche Cayenne (2015) en een complete armada aan Audi-modellen, waaronder de A6, A7, A8, A8L en Q5 (2016).

Porsche zelf heeft tot nu toe volgehouden niet bij het schandaal betrokken te zijn, maar aangezien EPA overschrijdingen tot negen keer de norm gemeten heeft, is het nog maar de vraag of dat statement houdbaar blijft.

Het is nog even wachten op een statement van het Volkswagen-concern, maar zodra we dat binnen hebben brengen we je uiteraard op de hoogte.

Leave a reply

%d bloggers like this: