Breaking: Zwitserland stopt verkoop gemanipuleerde VAG-auto's

Na de Verenigde Staten en Canada is Zwitserland nu het eerste land op het Europese continent dat de verkoop van sjoemelauto's die onder het Volkswagen-concern vallen per direct stopzet.

Met die maatregel hoopt het Bundesamt für Strassen (Astra), zeg maar de Zwitserse RDW, te voorkomen dat er nog meer auto's de weg op gaan die een veel hogere uitstoot van schadelijke stoffen hebben dan waarvoor ze eigenlijk gehomologeerd zijn.

Naar verluidt rijden er op dit moment in Zwitserland ongeveer 180.000 auto's rond die een probleemgeval (kunnen) zijn. Deze auto's mogen overigens gewoon blijven rondrijden, alleen de verkoop is gestopt. Het betreft modellen uit het VAG-concern van de merken Audi, Seat, Skoda en Volkswagen uit de bouwjaren 2009 tot 2014 die voorzien zijn van een 1,2-liter, 1,6-liter, of 2,0-liter Euro-5 TDI. De modellen van deze merken met een Euro-6 motor vallen buiten de verkoopstop.

Als volgende stap geven de Zwitsers aan dat ze exact gaan uitzoeken welke type's met de gemanipuleerde software zijn uitgerust.

Skoda Octavia Hatchback 9

 

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: