Breek: Volkswagen stopt leveringen van de nieuwe Golf 8

Volgens de Duitse kwaliteitspublicatie “Der Spiegel” is Volkswagen per direct gestopt met de leveringen van de nieuwe Golf 8. Naar verluidt zijn er technische, oftewel softwareproblemen waardoor de noodknop niet werkt zoals het hoort.

Volkswagen heeft de informatie inmiddels ook bevestigd. De fout blijkt een "niet-betrouwbare datatransmissie van de software" op de besturingseenheid van de Online-Connectivity-Unit. Omdat nieuwe modellen in de EU een noodoproepfunctie moeten hebben, neemt het merk deze situatie natuurlijk uiterst serieus.

Volgens het artikel heeft Volkswagen zelf de fout tijdens haar interne kwaliteitscontroles geïdentificeerd. Een terugroepactie reeds geleverde voertuigen is zeer waarschijnlijk. Om hoeveel auto’s dat het gaat is nog niet bekend. Dit moet worden bepaald in samenwerking met het Kraftfahrt-Bundesamt, zeg maar de Duitse RDW om vervolgens een software-update uit te voeren. Een dergelijke update zou volgens het merk rond half juni beschikbaar moeten zijn.

Verder meldt "Der Spiegel" dat de productie vooralsnog gewoon doorgaat. De nieuwe Golf 8-modellen worden tijdelijk ergens geparkeerd op de terreinen van het merk totdat ze kunnen worden afgeleverd bij klanten inclusief de nieuwe software-update.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

VW GOLF 8

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: