Brengt Alfa Romeo straks een 4C GTA op de markt?

Laten we eerlijk zijn, Alfa Romeo heeft op dit moment niet zo veel meer te bieden en dan is een imagomaker van harte welkom, zeker als je met die imagomaker in de vorm van de 4C een herintroductie op de Amerikaanse automarkt plant.

Eerste prioriteit van het Italiaanse merk is dan ook het productierijp maken van de 4C Cabriolet die in Genève nog als concept werd gepresenteerd en in de belangrijkste staten van de VS broodnodig is.

Alfa-Romeo-4C-Spider-Concept-wit-2015-03

Maar daar zou het wel eens niet bij kunnen blijven, want volgens Harald Wester, topman van Alfa Romeo en Maserati, is er nog ruimte voor een rappere en sterkere 4C, misschien de voorbode van een 4C GTA?

In Automotive News meldt Wester namelijk dat “het chassis van de 4C dusdanig stijf is dat het makkelijk meer vermogen aan kan. En aangezien de 1.75 TBi nu nog maar 134Pk per liter levert, is er zeker nog ruimte voor dat extra vermogen". Naar verluidt zou die versie ook over sterkere remmen moeten beschikken.

Alfa-Romeo-4C-2013-45

Onder de kap van de 4C ligt op dit moment dus de 1.750 Tbi die 240Pk en 350Nm koppel levert. Het Italiaanse merk heeft eerder al bewezen makkelijk meer dan driehonderd paardenkrachten uit een viercilinder te kunnen halen dus minder dan dat ligt niet in lijn der verwachting.

Alfa-Romeo-4C-Spider-Concept-wit-2015-01

Verder lijkt het wel alsof Alfa met een publiciteitsoffensief bezig is, want marketingbaas Alberto Cavaggioni heeft aan Top Gear laten weten dat het merk de 4C jaarlijks van updates zal voorzien.

Een voorbeeld daarvan zijn de nieuwe koplampen die op de 4C Cabriolet Concept debuteerden en de kritiek op de koplampen van de eerder geïntroduceerde coupé moeten doen vergeten, want ook de dichte versie zal voortaan de beschikking over deze koplampen krijgen.

Totdat één en ander duidelijk is kun je hier naar hartelust vast "je eigen droom 4C" configureren.

UPDATE 07-05-2014: inmiddels is uit de strategie van Alfa Romeo duidelijk geworden dat de sterke 4C er inderdaad komt, hij gaat helaas géén GTA maar 4C QV heten. Geschat vermogen wordt 340Pk.

Alfa-Romeo-4C-2013-13 Alfa-Romeo-4C-2013-12

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: