Bugatti neemt afscheid van Veyron op AutoSalon Genève

Na tien jaar en de nodige records later komt er eindelijk een einde aan de productie van de Bugatti Veyron. Bij monde van directeur Wolfgang Dürheimer meldt het merk dat er nog slechts één exemplaar over is.

Dürheimer vertelde het Duitse tijdschrift Auto Motor und Sport dat de allerlaatste Veyron op de komende AutoSalon van wordt onthuld en dan waarschijnlijk als speciale versie van de 1200Pk sterke Grand Sport Vitesse.

Les Legendes de Bugatti Etorre Edition Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse 03

Bugatti wilde maximaal 450 Veyrons bouwen, waarvan 300 coupés en 150 roadster. De verkopen liepen helaas niet zo vlot als verwacht, daarom probeerde de fabrikant met een eindeloze stroom ‘actiemodellen’ verzamelaars te bewegen hun portemonnee te trekken. Daarvan heb je er inmiddels op deze site de nodige voorbij zien komen. Check hier maar eens voor een overzicht.

Het Britse weekblad The Economist becijferde in 2013 overigens dat het concern op iedere Veyron ruim 4,6 miljoen euro verliest, ook al lag de verkoopprijs van de auto ruim boven de 1,5 miljoen euro.

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Meo Costantini blauw 2014 18

Het is dus nog maar de vraag of er een opvolger komt. Die opvolger moet dan natuurlijk de Veyron op alle gebieden verslaan en met een zestiencilinder in W-vorm, vier turbo’s, een topsnelheid van ruim boven de 400 km/h en een sprint naar de 100 km/h in slechts 2,6 seconden valt dat natuurlijk niet mee.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: