Bugatti showt vijfde telg in Les Légendes reeks in China

Bugatti presenteert in China nummer vijf van de zes speciale Les Légendes Veyron Edities, de Grand Sport Vitesse Black Bess.

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Black Bess Les Legendes zwart 2014 03

Dit keer is het model een eerbetoon aan Type 18 ‘Black Bess’ waarmee door Ettore Bugatti zelf nog, niet onverdienstelijk zelfs, geracet werd. Dat is inmiddels alweer zo’n 100 jaar geleden en van de uiteindelijk zeven gebouwde Type 18 exemplaren zijn er vandaag de dag nog slechts drie overgebleven.

Van de Veyron Black Bess zullen er ook slechts drie exemplaren geproduceerd worden die in het interieur voorzien zijn van met de hand vervaardigde tekeningen van de Type 18.

Om ze uit elkaar te kunnen houden zullen die tekeningen echter op elk van de drie te bouwen Black Bess-edities nét iets anders zijn vormgegeven.

Aan de buitenkant is de grille voorzien van 24-karaats goud en gouden striping. De prijs bedraagt dik over de 2 miljoen euro, maar daarvoor krijg je dan wel een 8,0-liter zestiencilinder voorzien van 4 turbo’s, 1.200Pk en 1.500Nm koppel. 

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Black Bess Les Legendes zwart 2014 04 Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Black Bess Les Legendes zwart 2014 06 Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Black Bess Les Legendes zwart 2014 01 Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Black Bess Les Legendes zwart 2014 09

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: