Bugatti Veyron volgens Top Gear ‘Greatest Car of the last 20 Years’

De Bugatti Veyron is door BBC’s TopGear Magazine uitgeroepen tot ‘Greatest Car of the last 20 Years’. De Veyron kreeg deze onderscheiding naar aanleiding van een internetverkiezing waar meer dan 100.000 bezoekers een stem uitbrachten, alsmede op basis van de voorkeur van de redactieleden van het magazine. De Bugatti Veyron werd tot winnaar gekroond in een deelnemersveld van meer dan 50 auto’s.

Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse Jean-Pierre Wimille Edition 2013 blauw 03

De Bugatti Veyron is ’s werelds krachtigste en snelste productieauto. Hij heeft twee wereldwijde snelheidsrecords voor productieauto’s op zijn naam staan, waarvan de meest recente dit jaar voor open auto’s met de Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse.

Momenteel zijn de beide coupés - de Veyron 16.4 en de Super Sport, waarvan de productie was gelimiteerd tot 300 exemplaren, volledig uitverkocht. Van de in totaal 150 roadsterversies - de Grand Sport en de Grand Sport Vitesse – die de fabriek in Molsheim zullen verlaten, zijn er nog maar zo’n 50 beschikbaar en daar zien we alleen maar speciale uitvoeringen zoals deze en deze van.

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse Jean Bugatti IAA zwart 2014 03

Respect Copyright!
%d bloggers like this: