Buick LaCrosse: is dit mogelijk de nieuwe Opel Omega?

Het topmodel van Opel in ons land is op dit moment de Insignia. Maar hoe zou het zijn als Opel weer een Omega zou hebben?

Die gedachte is niet zo vreemd, want waar de Buick Regal de Amerikaanse collega van de Insignia is, heeft de vernieuwde LaCrosse in de derde generatie die je hier ziet nog géén Europees broertje.

De LaCrosse is net weer een maatje groter dan de Regal dus dat doe hopen dat de Duitsers wanneer ze weer een echt topmodel willen hebben daar niet al te veel moeite voor hoeven te doen. Wij bellen in ieder geval alvast even naar Opel's CEO Karl-Thomas Neumann om dat idee voor te stellen.

Buick LaCrosse mogelijk als Opel Omega in 2017 02

Voor Buick was het overigens vooral belangrijk om de kwaliteit van de LaCrosse naar een hoger niveau te tillen, want daar schoot het model ten opzichte van de concurrentie wel wat te kort. Afgaande op de foto's lijken ze daar ook in geslaagd, want het interieur oogt op Europees niveau dankzij het gebruik van de nodige Soft-touch-materialen.

Technologie is er gelukkig ook nog in de LaCrosse te vinden. Van een head-updisplay, over een elektrisch zonnescherm achteraan tot het hip toepassen van Apple CarPlay en Android Auto. Onder de kap trouwens geen rumoerige diesel zonder kracht, de Amerikanen krijgen een 3,6-liter V6 onder de kap met 309Pk en 360Nm koppel gekoppeld aan een achttrapsautomaat en - optionele - vierwielaandrijving.

Mogen wij  vast hopen op een dikke Omega OPC-variant met vierwielaandrijving als concurrent voor de Audi S4, BMW 340i en Mercedes C-klasse AMG Sport? Soms kan het leven zo simpel zijn...

Buick LaCrosse mogelijk als Opel Omega in 2017 04 Buick LaCrosse mogelijk als Opel Omega in 2017 03 Buick LaCrosse mogelijk als Opel Omega in 2017 01 Buick LaCrosse mogelijk als Opel Omega in 2017 08 Buick LaCrosse mogelijk als Opel Omega in 2017 09 Buick LaCrosse mogelijk als Opel Omega in 2017 10 Buick LaCrosse mogelijk als Opel Omega in 2017 07 Buick LaCrosse mogelijk als Opel Omega in 2017 06

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: