Buick showt voorproefje nieuwe generatie Opel Insignia / Calibra

Buick heeft tijdens de AutoShow in Detroit de Avista Concept onthuld, een 2+2 coupé voorzien van achterwielaandrijving en een 400Pk sterke 3,0-liter grote biturbo V6.

In mijn ogen een prachtige auto waarvan je misschien hier in Europa meer gaat zien dan wat je in eerste instantie zou denken. De Avista Concept is namelijk in de States voorzien van het Buick logo, maar hier zou het een Opel zijn gezien de band tussen beide merken en het GM-concern.

2016 Buick Avista Concept

Precies, al dan niet per ongeluk laat Buick zo zien welke richting het design van de eind dit jaar te verschijnen nieuwe generatie Opel Insignia op gaat.

Sterker nog, als je wat verder denkt dan zou Opel helemaal niet veel moeite hoeven doen om een nieuwe Calibra te ontwikkelen, gewoon deze Avista van een ander logo voorzien en klaar.

Er zal dan echter nog wel even een nieuw platform gezocht moeten worden, want de Avista staat op het onderstel van de Cadillac ATS en is daarmee een achterwielaandrijver. Opel zal dat, in ieder geval voor de nieuwe Insignia, anders willen zien en wel in de vorm van een voor- en vierwielaangedreven platform. Maar ook dat is zo geregeld.

Wordt vervolgd!

2016 Buick Avista Concept 2016 Buick Avista Concept 2016 Buick Avista Concept 2016 Buick Avista Concept

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: