Business Lounge op wielen: Brabus Sprinter

Waar anders dan tijdens de AutoSalon van Moskou, die overigens volgende week van start gaat, presenteert Mercedes-tuner Brabus in de vorm van een Sprinter een rijdende business lounge op wielen.

Mercedes Brabus Sprinter Business Lounge VIP VAN 2014 01

Voor de gelegenheid is de Sprinter aan de buitenkant voorzien van een donker kleurtje en 18”-inch Brabus Monoblock velgen. Binnenin is echter meer nieuws te vinden, want het interieur is compleet op de schop gegaan en voorzien van een soort lounge-achtige kantooromgeving.

Het interieur is voorzien van een drietal zitrijen. Twee daarvan beschikken over vier stoelen in een vis a vis configuratie en zijn voorzien van een massage en slaapfunctie, verwarming en ventilatie. De derde zitrij bestaat uit twee uitneembare klapstoelen.

Ook een uitschuifbare koelkast voorzien van de nodige champagne en een koffiezetapparaat zijn van de partij.

Mercedes Brabus Sprinter Business Lounge VIP VAN 2014 04

In het dak is een 1 meter 80 bij 90 centimeter groot display geïnstalleerd dat uit 2.700 kleuren LED’s bestaat. Dat display kan naar wens twaalf verschillende animaties weergeven, waaronder een vuurwerkshow, nachtelijke sterrenhemel of een blauwe lucht met wolken. Als alternatief kan het display gebruikt worden als ambienteverlichting in diverse kleuren.

Een Media-Center PC doet dienst als schakelcentrale, terwijl een 42”-inch Full-HD LCD en 10”-inch Display, LTE internet toegang en een Blu-Ray-speler inclusief gameconsole het geheel afmaken. Op het grote scherm kan overigens via Miracast het scherm van de smartphone van de passagiers geprojecteerd worden.

Ook een camerasysteem dat de complete omgeving rond de Sprinter laat zien en een 1.200 Watt sterk Dolby Surround audiosysteem ontbreken niet.

Wat wel ontbreekt is de prijs, die noemt Brabus naar goed gebruik niet, maar via via weten we dat je beneden een half miljoen geen schijn van kans maakt er eentje te bemachtigen.

Mercedes Brabus Sprinter Business Lounge VIP VAN 2014 10 Mercedes Brabus Sprinter Business Lounge VIP VAN 2014 08 Mercedes Brabus Sprinter Business Lounge VIP VAN 2014 07 Mercedes Brabus Sprinter Business Lounge VIP VAN 2014 14

 

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: