Bye Bye Freelander, hallo Land Rover Discovery Sport

Vandaag heeft Land Rover de eerste details van de Discovery Sport onthuld.

De Discovery Sport is de eerste van een drietal modellen in de geheel nieuwe Discovery range en de spiritueel opvolger van de Freelander. Dat model zien we dus niet meer terug op onze wegen.

Land Rover Discovery Sport 2015 12

De Sport wordt het middenmodel in het nieuwe Discovery gamma. Daaronder komt een compacter model en erboven een deftigere Discovery die als opvolger van de huidige Discovery 4 door het leven zal gaan.

De Discovery Sport is een 5+2-zitter en dat betekent dat er dus een derde zitrij aanwezig is. Over de exacte afmetingen hult het merk zich nog in stilzwijgen, maar dat die laatste zitrij naar verwachting niet heel veel ruimte zal hebben geldt wel zo'n beetje als zeker.

Land Rover Discovery Sport 2015 06

Uiteraard ligt het uiterlijk in lijn met dat van de nieuwe Range Rover en is het merk niet vies van een beetje marketing. Zo zou deze nieuwe RR de meest veelzijdige en capabele compacte luxe-SUV ter wereld zijn.

Niet in de laatste plaats om zijn off-road capaciteiten, want met een oprij-, afrij- en overschrijdingshoek van respectievelijk 25, 31 en 21 graden, een Terrain Response-systeem en een doorwaaddiepte van 60 centimeter is deze SUV wel tot het nodige in staat buiten de gebaande paden.

Onder de kap liggen louter viercilinders, uiteraard naar keuze op benzine of diesel. Op benzinegebied is er de volledig van aluminium vervaardigde 2,0-liter Si4 terwijl er op dieselgebied keuze is uit een tweetal 2,2-liter SD4-diesels.

In 2015 komt er nog een extra zuinige ED4-diesel op de markt, die 119 gram CO2 per kilometer uitstoot. De goedkoopste versie zal beschikken over een handgeschakelde zesbak en voorwielaandrijving, maar op de duurdere versies worden natuurlijk de bekende negentrapsautomaat en vierwielaandrijving geleverd.

Land Rover Discovery Sport 2015 32

Ondanks dat de naam Discovery Sport een dosis sportiviteit suggereert, spreekt Land Rover vooral over de soepele ophanging met lange veerwegen waarmee voornamelijk op comfort wordt gefocust.

Zaken als een head-up display, de laatste generatie infotainmentsysteem met 8”- inch touchscreen, vier 12V-stopcontacten en 6 (!!) USB-poorten verdeeld over de zitplaatsen en een voetgangersairbag behoren tot de uitrustingsmogelijkheden.

Meer details volgen binnenkort, want tijdens de AutoSalon van Parijs begin Oktober beleeft het model z’n première. In het eerste kwartaal van volgend jaar staat ‘ie dan te glimmen bij de dealer.

Land Rover Discovery Sport 2015 11 Land Rover Discovery Sport 2015 04 Land Rover Discovery Sport 2015 03 Land Rover Discovery Sport 2015 17

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: