Bye Bye Outlander, doe mij maar een Kia Sorento PHEV

Kia heeft vandaag de nieuwe Sorento Plug-in Hybrid gepresenteerd, oftewel de ideale auto om je Mitsubishi Outlander te vervangen. Deze nieuwe Sorento zou namelijk zomaar eens aantrekkelijk in de lease kunnen zijn voor een flink aantal huisvaders.

Na de Sorento Hybrid is de Sorento Plug-in Hybrid de tweede geëlektrificeerde uitvoering in het nieuwe Sorento-programma. De nieuwe variant vertrouwt op de combinatie van een turbo-benzinemotor, een groot batterijpakket en een elektromotor, zodat kortere trips volledig elektrisch en emissievrij kunnen worden afgelegd.

Daarbij behoudt de Sorento Plug-in Hybrid zijn kenmerkende hoeveelheid ruimte en flexibiliteit, met plek voor vijf of zeven inzittenden, aangezien het innovatieve platform van de vierde-generatie Sorento direct is ontworpen om ook geëlektrificeerde aandrijflijnen te kunnen herbergen.

Niet alleen is de Sorento Plug-in Hybrid binnen de Sorento line-up de versie met de laagste emissies in Europa; hij is ook meteen de krachtigste en dat is uiteraard altijd goed. Het kloppende hart van de ‘turbo hybrid’ aandrijflijn is de 1,6-liter T-GDi (turbocharged gasoline direct injection) benzinemotor, die goed is voor 132 kW/180 pk en 265 Nm aan koppel.

Die is dan weer gekoppeld aan een 13,8 kWh lithium-ion polymeer batterijpakket en een elektromotor die 66,9 kW aan vermogen en een koppel van 304 Nm levert. Gecombineerd brengt de Sorento Plug-in Hybrid het daarmee tot 195 kW/265 pk en 350 Nm aan koppel.

De elektrische range van de Sorento Plug-in Hybrid volstaat om de meeste kortere afstanden uitsluitend op elektrische energie af te leggen. De elektrische actieradius en de CO2-emissies moeten nog gehomologeerd worden en zullen in aanloop naar de verkoopstart bekend worden gemaakt. Hoe zeg je in drie zinnen helemaal niets, want het enige wat iedereen wil weten is een getal met daarachter het woord kilometer.

Het vermogen wordt overigens via een zestrapsautomaat naar alle vier de wielen gestuurd. Een primeur voor Kia in een Plug-in Hybrid is het gebruik van een onafhankelijk waterkoelingssysteem voor het batterijpakket, voor een optimaal warmtemanagement en een hoge efficiency voor de hoogvoltageaccu.

De rotor van de 66,9 kW sterke elektromotor vertrouwt daarnaast op een nieuw, twee-fase lamineringsproces om geluiden en vibraties te beperken. De interne verbrandingsmotor krijgt bovendien ’de nieuwste ‘Smartstream’ innovaties.

Een voorbeeld is de Continuously Variable Valve Duration-technologie, die afhankelijk van de rijomstandigheden bepaalt hoe lang de inlaatkleppen open en gesloten blijven. Daardoor kan de motor op basis van verschillende verbrandingscycli functioneren, ten gunste van de motorprestaties en brandstofefficiency.

De Sorento Plug-in Hybrid biedt ruimte voor vijf of zeven inzittenden. Bovendien heeft hij één van de grootste bagageruimtes in deze klasse, die nauwelijks beïnvloed wordt door het grotere batterijpakket. De inhoud meet 809 liter (voor 7-persoons modellen) of 898 liter (voor 5-persoons versies) met twee bruikbare zitrijen. In 7-persoons uitvoeringen bedraagt de bagageruimte met alle zeven stoelen rechtop 175 liter (ten opzichte van 179 liter voor de Sorento Hybrid).

Uiterlijk behoudt de Sorento Plug-in Hybrid het design van de Sorento Hybrid, met uitzondering van de ‘eco plug-in’ emblemen en een laadaansluiting rechtsachter. Ook het interieur blijft nagenoeg ongewijzigd, hoewel het volledig digitale 12,3”-inch instrumentarium wel nieuw ontworpen is.

Dat heeft nieuwe graphics en klokken gekregen, om de bestuurder duidelijk over de werking van de aandrijflijn te informeren. Zo is de laadstatus van de batterij er op af te lezen, maar bijvoorbeeld ook het actuele vermogen van de elektro- en brandstofmotor. Het 10,25”-inch touchscreen infotainmentsysteem biedt nu tevens de mogelijkheid om onderweg snel en eenvoudig laadpunten te vinden.

Net als de Sorento Hybrid beschikt ook de Plug-in Hybrid over een geavanceerd touchscreen infotainmentsysteem, voor een naadloze smartphone-integratie met Apple CarPlay en Android Auto. Andere highlights zijn een krachtig 12-speaker BOSE surround-sound audiosysteem, Mood Lighting sfeerverlichting in het interieur met keuze uit maximaal 64 kleuren én het UVO Connect infotainmentsysteem. Daarbovenop krijgt de Sorento Plug-in Hybrid een scala aan standaard of optionele Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) om de veiligheid onderweg verder te vergroten, risico’s te beperken en rijstress te verminderen.

De Europese verkoop van de Sorento Plug-in Hybrid start begin 2021. Vanzelfsprekend krijgt de Kia Sorento Plug-in Hybrid de unieke garantie van 7 jaar of 150.000 kilometer. Let op beste Duitse collega’s, dat is inclusief het batterijpakket en de motor. Waarvan akte.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: