Cabriolet en crossover in één: Opel Adam Rocks Concept

Tijdens de AutoSalon van Genève onthult Opel op basis van de Adam een cabriolet en crossover in één, de Adam Rocks Concept.

De Rocks Concept is voorzien van een off-road exterieur met dikke bumpers, 18”-inch velgen en een toegenomen spoorbreedte.

Opel Adam Rocks Concept 4

Daarnaast is ook het dak te openen volgens een soortgelijke constructie als in de Citroën DS3 Cabrio en de Fiat 500 Cabriolet. In tegenstelling tot die beide modellen blijft de achterruit van de Rocks gewoon op zijn plaats zitten, met als resultaat een soort groot uitgevallen schuifdak dat van canvas is.

Het dak is dus gewoon te openen tussen de  bestaande dakbogen waardoor er géén ruimte in de bagageruimte verloren gaat.

Opel Adam Rocks Concept 3

Een ander leuk nieuwtje van de Rocks is dat het IntelliLink infotainment systeem nu rekening houdt met de weersomstandigheden en het dak in geval van regen automatisch weer sluit. Handig voor je vriendin dus.

Opel Adam Rocks Concept 9

De enige vraag die eigenlijk overblijft is hoe de Rocks in productie gaat. Is dat zoals deze concept, dus als cabriolet en crossover in één, of maakt Opel er toch twee aparte modellen, een mini SUV en cabriolet van? Het antwoord weten we waarschijnlijk ergens rond de zomer.

Opel Adam Rocks Concept 6

Respect Copyright!
%d bloggers like this: