Cactus met doping: Citroën Aircross Concept

Citroën presenteert tijdens de komende autobeurs in Shanghai (22-29 April) de Aircross Concept, of zeg maar gewoon een Cactus die voorzien is van de nodige epo.

De Aircross Concept is 4,58 meter lang, 2,10 meter breed en 1,80 meter hoog. Vooral de enorme breedte in verhouding tot de hoogte geven deze Concept in ieder geval een stoer uiterlijk, iets waarvan de Cactus alleen nog maar van kan dromen.

Citroën Aircross Concept Hybride Cactus rood 2016 04

Onder de kap is uiteraard een plug-inhybride aandrijflijn te vinden. Die bestaat uit een 218Pk sterke 1,6-liter THP-benzinemotor die gekoppeld is aan een elektromotor die nog eens 95Pk levert. Daarmee kan de sprint naar de 100 km/h desgewenst in slechts 4,5 seconden worden afgelegd.

Dankzij deze aandrijflijn blijft het gemiddeld verbruik beperkt tot slechts 1,7 liter per 100 kilometer en dat betekent weer een CO2-uitstoot van 39 gram per kilometer. De Aircross Concept kan 50 kilometer geheel elektrisch rijden voordat de verbrandingsmotor bijspringt.

Citroën Aircross Concept Hybride Cactus rood 2016 05

Nieuw zijn verder de Alloybumps, een evolutie van de Airbumps zoals die op de Cactus te vinden zijn. Deze bumps bestaan uit aluminiumschuim met een honingraatstructuur en bieden extra bescherming tegen schade. In tegenstelling tot de Cactus waar ze op de deur gemonteerd zijn, zijn de Alloybumps op de dorpels te vinden. Kennelijk vinden ze die dingen bij Citroën zelf dus ook gewoon lelijk.

In het interieur zijn een tweetal 12”-inch schermen te vinden die HD-graphics weer kunnen geven. De multimedia-ervaring wordt verder afgemaakt dankzij de vier afzonderlijke stoelen die allemaal over een microfoon en in de hoofdsteunen geïntegreerde speakers beschikken.

Citroën Aircross Concept Hybride Cactus rood 2016 06 Citroën Aircross Concept Hybride Cactus rood 2016 07 Citroën Aircross Concept Hybride Cactus rood 2016 01

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: