Cadillac ATS Coupé wil Europa veroveren

Cadillac laat in Detroit de Coupé-versie van de ATS z’n debuut maken, een auto die, net als z’n sedanbroertje overigens, nadrukkelijk de concurrentie met Audi, BMW en Mercedes opzoekt.

De Coupé beschikt over dezelfde wielbasis (2,77m) als de sedan maar heeft een uiterlijk dat z’n inspiratie gevonden lijkt te hebben bij de Elmiraj Concept. Met een gewichtsverdeling van 50 procent voor én achter en een “vijflink onafhankelijke achterwielophanging met lichtgewicht hoogwaardige stalen componenten” lijkt vooral de achterwielaangedreven BMW 4-serie het doel van deze Caddy.

Cadillac ATS Coupe blauw 2014 06

Onder de kap is een verbeterde versie van de in de ATS sedan gemonteerde 2,0-liter viercilinder te vinden. Die beschikt over 276Pk en tot 14 procent meer koppel. Dat koppel bedraagt maximaal 400Nm en daarmee sprint de ATS Coupé op 18”-inch velgen in 5,8 seconden naar de 100 km/h. Om ook weer goed te kunnen stoppen is een setje Brembo remmen gemonteerd.

Binnenin is er uiteraard veel gelijkenis met de sedanversie. Wel debuurt een doorontwikkeld CUE infotainmentsysteem dat verder ontwikkeld is met onder meer Siri Eyes Free voor gebruikers van een Apple iPhone.

Komende herfst kunnen de eerste exemplaren door importeur Nefkens in Amersfoort op kenteken gezet worden.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: