Cadillac Escalade komt in 2014 naar Europa

Je kent de Escalade ongetwijfeld uit één van de Amerikaanse TV-series, waar deze Cadillac vaak over het scherm flitst.

Cadillac Escalade zwart zilver brons europese versie 2014 08

Om weer bij de tijd te zijn heeft het Amerikaanse merk deze “moeder der SUV’s” flink onder handen genomen. Zo werd de Escalade voorzien van het nieuwe familiegezicht met LED-verlichting en werden de zijkanten voorzien van een nieuwe plooi. De achterzijde kenmerkt zich door een verticale rij LED-lampen.

Cadillac Escalade zwart zilver brons europese versie 2014 03

Aangezien het de bedoeling is dat de vernieuwde Escalade vanaf volgend jaar ook in Europa op de markt verschijnt, werd veel geïnvesteerd in de afwerking van het interieur en de kwaliteit van de gebruikte materialen.

Standaard staat de Escalade trouwens op magere 20”-inch velgen, veel kopers zullen daarom kiezen voor de 22”-inch chromen velgen zoals op de foto’s te zien. Op infotainment gebied doet de laatste versie van het CUE-entertainmentsysteem met touchscreen z’n intrede.

Cadillac Escalade zwart zilver brons europese versie 2014 02

Onder kap is een 6,2-liter V8 met 420 pk en een trekkracht van 460 Nm te vinden die te koppelen is aan zestraps automatische versnellingsbak met twee- of vierwielaandrijving.

Cadillac Escalade zwart zilver brons europese versie 2014 05

Vanaf het eerste kwartaal van het volgend jaar is de vernieuwde Escalade te koop, de prijzen worden later dit jaar verwacht.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: