Carlsson CK63 RSR: 1.000Nm locomotief

De Duitse tuner Carlsson zal op de Autosalon van Genève de op basis van de Mercedes-Benz CLS63 (C218) ontwikkelde Carlsson CK63 RSR presenteren.

De acht-cilinder van de CK63 RSR beschikt na de behandeling door de specialisten van Carlsson over 700Pk en 1.000Nm koppel. Goed voor een sprint naar de 100 km/h in 3,9 seconden, naar de 200 km/h in 11,6 seconden en een topsnelheid van over de 340 km/h.

Carlsson CK63 RSR 1

Dat hiervoor de nodige motorische aanpassingen nodig zijn is natuurlijk geen verrassing. Zo monteert Carlsson niet alleen een grotere oliekoeler maar ook extra water- en luchtkoeling. Verder ontkomt de automatische versnellingsbak niet aan de nodige aanpassingen. Om problemen te voorkomen wordt een extra koeler voor de versnellingsbakolie gemonteerd die afhankelijk van de thermische belasting automatisch aanslaat.

Carlsson CK63 RSR 2

Ook leverbaar is de Carlsson Brake Upgrade Kit die de CK63 voorziet van High-Performance remschijven en gevlochten roestvrijstalen remleidingen. Aan de voorkant hebben ze een diameter van 405mm. Volgens Carlsson staat de CK63 RSR hiermee vanuit 100 km/h stil binnen iets meer dan 35 meter. Dat is een vertraging van 13,3 m/s². Mocht je overigens géén idee hebben of dat goed of slecht is, je eigen auto zit waarschijnlijk ergens tussen de 9 en 10 m/s².

Aan de buitenkant vinden we verder een nieuwe voorspoiler, diffuser, verschillende carbononderdelen en een elektrische achterspoiler. Een setje 20”-inch Carlsson 1/10 velgen (255 voor, 305 achter) maken het geheel compleet.

Carlsson CK63 RSR 7

Binnenin is alleen het beste goed genoeg. Zo wordt extra dik exclusief Nappa leder gemonteerd en vinden we onder de naam Carlsson SIGNATURE LINE alleen de mooiste alcantara, carbon en natuurhouten onderdelen terug.

Tenslotte voorziet Carlsson de CK63 RSR van een nieuw uitlaatsysteem met vanuit de cockpit te besturen vlinderklep en een compleet instelbaar onderstel.

Een prijs van dit alles is nog niet bekend, op 5 Maart maakt Carlsson meer bekend.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: