Categorie doe mij die maar: Audi TT RS-R van ABT met 500pk

Volgens ABT is de TT RS inmiddels bij Audi niet meer te bestellen, maar de tuner uit het Duitse Kempten in de Allgau heeft er nog vijftig stuks op de kop weten te tikken en maakt van die exemplaren iets speciaals.

Onder de noemer TT RS-R heeft ABT de 400pk sterke Audi TT RS voorzien van honderd peekaa extra, waardoor het totale vermogen uitkomt op 500pk. Dankzij z’n Quattro-vierwielaandrijving knalt de standaard TT RS in slechts 3,7 seconden naar de 100 km/h en helaas meldt ABT niet hoeveel deze extra paarden van die sprinttijd afsnoepen.

Uiteraard zijn zowel de buiten als de binnenkant onder handen genomen. Zo zijn er naast de aerodynamische aanpassingen spiegelkappen in carbon, speciale side-skirts, een tankklep met RS-R logo, vier vette uitlaatpijpen, een zwart dak en eindelijk eens strakke 20″-inch ABT-velgen.

Verder stralen "LED entrance lights" met het RS-R logo je tegemoet zodra je de deur van deze TT opendoet. Mocht je interesse hebben dan zul je snel moeten zijn, er worden zoals gezegd slechts vijftig exemplaren van geproduceerd.

Over een prijs rept ABT overigens nog met geen woord. Maar indien je over het nodige kleingeld beschikt dan bemiddelen we uiteraard graag voor je om daar duidelijkheid (en wat korting natuurlijk) over te krijgen.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: