Chevrolet Corvette Stingray vanaf € 124.995,- verkrijgbaar

Vandaag heeft Chevrolet de prijzen bekend gemaakt van de nieuwe generatie Corvette Stingray. De Stingray Coupé wordt in 2014 in Nederland leverbaar vanaf 124.995,- euro, terwijl de prijslijst van de Convertible start bij € 127.995,-.

Daarmee komen de prijzen van deze Amerikaan dichter dan ooit bij die van z’n eeuwige Duitse rivaal, de Porsche 911, want een Carrera S verlaat bijvoorbeeld voor een bedrag van 126.900,- euro de showroom.

Chevrolet Corvette Stingray coupe

Onder de kap van de Stingray ligt een 6,2-liter LT1 V8-motor die goed is voor 466Pk en 630Nm koppel. Deze is gekoppeld aan een handgeschakelde 7-versnellingsbak met Active Rev Matching die in staat is om op schakelmomenten te anticiperen en het toerental daarop afstemt om perfect schakelen mogelijk te maken.

Ook het Active Fuel Management systeem is van de partij. Dit systeem zorgt er voor dat de Stingray op slechts vier cilinders rijdt bij een lichte belasting, zoals bijvoorbeeld bij cruisen op de snelweg.

Chevrolet Corvette Stingray coupe

Dankzij de aanwezige launch control accelereert de nieuwste generatie Corvette in 4,2 seconden naar de 100 km/h. In Nederland wordt deze muscle car overigens standaard geleverd met het Z51 performance pakket en de nieuwste magnetic ride control ophanging.

Chevrolet Corvette Stingray convertible and coupe

Een geavanceerde instrumentarium biedt de mogelijkheid om 69 individuele velden aan informatie te raadplegen, variërend van een interactieve prestatietimer tot aan een scherm voor een te hoge bandentemperatuur.

Het 8"-inch LCD-scherm in het midden van het instrumentarium wordt geflankeerd door drie analoge klokken voor de snelheid, het brandstofniveau en de koelwatertemperatuur en is via de Driver Mode Selector-knop in te stellen, in sport-, toer- en circuitstanden.

2014 Chevrolet Corvette Stingray

De ‘Tour’ stand legt meer nadruk op multimedia en infotainment; het ‘Sport’ thema benadrukt de sportieve prestatiefuncties via bijvoorbeeld een duidelijke schakelindicator en een grote ronde toerenteller; in de ‘Track’ stand heeft het instrumentarium een racy lay-out met een lineaire toerenteller, schakellichten die zijn geïnspireerd op die van Corvette Racing en permanente displays voor het klokken van rondetijden.

Elk van deze drie thema’s kan ook naar wens worden geconfigureerd zodat de bestuurder in de Stingray zijn eigen voorkeuren kan instellen.

2014 Chevrolet Corvette Stingray

Bestellen kan vanaf nu  bij de exclusieve Corvette-dealer voor Nederland, Nefkens in Amersfoort. Begin volgend jaar kunnen de eerste exemplaren dan worden uitgeleverd. De Convertible volgt ietsje later.

2014 Chevrolet Corvette Stingray

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: