Chevrolet voorziet Corvette desgewenst van Performance Data Recorder

Chevrolet levert de nieuwe Corvette desgewenst met een leuke gadget, de Performance Data Recorder.

Deze recorder is een soort telemetriesysteem dat gebruik maakt van een HD-camera achter de binnenspiegel, een microfoon in het interieur en een telemetrie-apparaat inclusief nauwkeurige GPS-ontvanger. Die laatste bepaalt zelfs vijf keer vaker de positief dan de ontvanger van het navigatiesysteem.

Dankzij een SD-kaart in het dashboardkastje kan video en audio worden opgenomen waarbij de telemetriedata als overlay aan de video toegevoegd kan worden. Ideaal voor op het circuit of tijdens de rijvaardigheidstraining dus.

000-2014-chevrolet-corvette

De video-overlay kan op vier verschillende manieren worden weergegeven. Allereerst is er de Touring-mode waarbij er alleen video en audio wordt opgenomen. Zeg maar de normale Dash Cam functionaliteit.

In Performance mode kan vervolgens de acceleratie weergegeven worden, terwijl in Sport-mode alleen G-krachten en snelheid worden weergeven. De Track-mode is tenslotte de meest uitgebreide van die vier, daar zijn ook nog zaken als een kaartje van het circuit, rondetijden, stuuruitslag en toerentallen af te lezen.

007-2014-chevrolet-corvette

Uiteraard is alles direct terug te kijken op de monitor van het ingebouwde navigatiesysteem, maar leuker wordt het als je de SD-kaart in je computer stopt en het filmpje op YouTube deelt. Hoe dat alles een beetje in z’n werk gaat zie je hieronder.

 

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: