Circus show: nieuwe Jaguar XF wordt acrobaat

Z’n wereldpremière beleeft de nieuwe Jaguar XF pas komende April tijdens de New York Auto Show, maar als Brit een première in de Verenigde Staten maken is natuurlijk not done. Dus heeft het merk een speciale onthulling in gedachten.

Op 24 Maart zal de nieuwe XF daarom al koorddansend het water van de Thames in Londen oversteken. Inderdaad, dat heb je goed gelezen. Om te benadrukken hoe lichtgewicht en wendbaar de nieuwe XF wel niet is maakt Jaguar gebruik van de diensten van een Engelse stuntman. Die zal de XF over twee 34 millimeter dikke staalkabels naar de andere kant van het water sturen.

Jaguar XF interieur teaser 2016 02

Volgens Jaguar is de nieuwe XF op een flink dieet gezet dankzij z’n nieuwe aluminium basisstructuur. Uiteraard resulteert dat in een veel gunstiger gebruik. Zo verbruikt de zuinigste Ingenium-diesel slechts 4,0 liter per 100 kilometer. Over een eventuele uitstoot wordt nog niets gemeld, maar een bijtelling van 20% lijkt wel haalbaar.

Verder zien we op de teaserfoto’s dat het uiterlijk waarschijnlijk niet veel verandert; aan de binnenkant zien we in ieder geval een nieuw infotainment-systeem met een groot scherm en het dashboard is voor een groot deel digitaal.

Meer informatie hebben we volgende week voor je.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: