Citroën C4 Cactus is officieel inclusief 'Airbumps'

Vandaag presenteerde Citroën in Parijs officieel de Citroën C4 Cactus, waarbij het opviel dat het model veel kenmerken van de eerder gepresenteerde gelijknamige conceptcar heeft behouden.

De C4 Cactus is 4,16 meter lang, 1,73m breed en 1,48 meter hoog. Het model is, zoals de naam al doet vermoeden, gebaseerd op de normale C4 en dus heeft de Cactus dezelfde wielbasis van 2 meter 60. Hij is echter wel 200 kilogram lichter.

Citroen C4 Cactus geel wit airbump 2014 01

Het uiterlijk is natuurlijk even wennen, maar laat na de C4 Picasso de volgende evolutie in het design van het Franse merk zien. Meest opvallende kenmerk van de Cactus zijn de uit thermoplastisch polyurethaan gemaakte airbumps aan de zijkant, die leverbaar zijn in vier kleuren en de auto moeten beschermen tegen kwade zaken uit de omgeving, zoals deuren in parkeergarages.

Wat er onder de kap ligt wil Citroën nog niet bekend maken, wel dat de zuinigste diesel een verbruik haalt van 3,1 liter per 100 kilometer en dat de de schoonste benzineversie minder dan 100 gram C02 per kilometer uitstoot. De schoonste diesel komt uit op 82 gram en zou daarmee goed zijn voor 14% bijtelling. Verder is er keuze uit een tiental carrosserie- en een drietal interieurkleuren.

Citroen C4 Cactus geel wit airbump 2014 03

Daarover gesproken, binnenin zijn de voorstoelen met elkaar verbonden zodat een soort loungebank ontstaat en is het dashboard bewust zeer minimaal uitgerust. Via het 7”-inch grote centrale display worden namelijk alle functies van de auto, waaronder de klimaatcontrole en het navigatiesysteem, bediend. Een nieuwtje is de airbag voor de passagier op de voorste rij. Die ontvouwt zich niet meer uit het dashboard zoals gebruikelijk, maar vouwt zich langs de voorruit uit. Een panoramadak is tenslotte (waarschijnlijk) standaard.

Prijzen zijn nog niet bekend, net zoals alle specificaties. Die verwachten we overigens snel in de aanloop naar de AutoSalon van Genève begin komende maand. Zeker aangezien de Cactus nog deze zomer bij de dealer moet staan.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: