Citroën DS5 5LS R zou hier eigenlijk ook gewoon te koop moeten zijn

Eind vorig jaar presenteerde Citroën deze DS5 LS, een sedan met de nodige luxe die speciaal voor de Chinese markt werd ontwikkeld.

Onder de kap van de DS5 is er normaal gesproken keuze uit een tweetal THP-benzinemotoren met 4-cilinders (160Pk of 200P) maar het Franse merk vond dat kennelijk niet genoeg, want vandaag presenteert Citroën deze Chinese sedan in sportieve R-uitmonstering.

Citroen DS5 5LS R bordeaux rood 02

Een kleinigheidje daarbij is dat het nog om een conceptmodel gaat dat later deze maand op de Peking MotorShow officieel wordt onthuld, maar dat mag de pret niet drukken.

De DS5 LS R heeft onderhuids dezelfde 1,6-liter turbo benzinemotor zoals die al bekend is uit de DS3 Racing. Nu heeft ‘ie echter geen 200 maar 300Pk waarbij het koppel uitkomt op 400Nm. De prestaties zijn nog niet bekend.

Citroen DS5 5LS R bordeaux rood 07

Aan de buitenkant en binnenkant is natuurlijk alles op sportiviteit afgestemd. Zo zijn 20”-inch velgen, schakelpaddles achter het stuur en een aangepast onderstel met verlaging van 1,5 centimeter net zo vanzelfsprekend als een lederen/alcantara interieur met speciale stiksels in een DS-patroon.

Of de DS5 5LS R uiteindelijk ook in productie gaat is niet bekend, maar wat mij betreft zou 'ie hier gewoon te koop moeten zijn.

Citroen DS5 5LS R bordeaux rood 03

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: