Citroën laat identiteit DS-lijn zien met Devine Concept

Tot op de dag van vandaag begrijp ik niet waarom Citroën naast een lijn met normale modellen ook nog een lijn met strak ontworpen DS-modellen in de markt zet.

Want laten we eerlijk zijn, alles je alle DS-modellen, waaronder ook deze Devine Concept naast elkaar zet dan wil je toch niet meer in een normale Citroën gezien worden?

Kennelijk heeft iemand dat in Frankrijk nu ook bedacht, want het idee is nu om de DS-lijn als zelfstandig merk te gaan voeren.

Citroen DS-lijn Devine Concept Parijs 2014 13

De Devine Concept viert vandaag tijdens het Concours d'Elégance in Chantilly z’n publieksdebuut en zal ook tijdens de komende AutoSalon van Parijs te zien zijn. Met deze concept wil het Franse merk laten zien welke designrichting voor de toekomstige modellen van het DS-merk zal worden gekozen.

De Devine Concept is 4,21 meter lang en 1,98 meter breed. De hoogte bedraagt 1,35 meter en onder de kap is een 1,6-liter turbo benzine met 270Pk en 330Nm koppel te vinden.

Citroen DS-lijn Devine Concept Parijs 2014 19

Andere opvallende zaken zijn scrollende richtingaanwijzers en het ontbreken van een achterruit. In plaats daarvan is er een camera te vinden die het beeld achter de auto op een soort achteruitkijkspiegel-achtig scherm projecteert. De schubben in het dak zijn deels doorzichtig of mat, waardoor er in het interieur een unieke lichtinval ontstaat.

Binnenin is er keuze uit een drietal stijlen die binnen 15 minuten veranderd kunnen worden. Dat proces wordt door de Fransen Hypertypage genoemd. Er is keuze uit Male (veel carbon), Parisienne Chic (veel leder) en Fatale Punk in samenwerking met kristallen Fabrikant Swarovski.

Zeker is al dat de Devine Concept in deze vorm niet in productie zal gaan, wel zullen we verschillende onderdelen terug zien in toekomstige productiemodellen.

Citroen DS-lijn Devine Concept Parijs 2014 11 Citroen DS-lijn Devine Concept Parijs 2014 06 Citroen DS-lijn Devine Concept Parijs 2014 01

 

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: