Citroën levert meer versies van C5 met hydractive veersysteem

In de harde strijd om de topposities in het D-segment speelt Citroën met de C5 een zeer bescheiden rol. In het Franse hoofdkwartier vindt men die rol kennelijk wat te bescheiden dus heeft het model een sterk koopargument nodig.

Dat argument komt in de vorm van de sinds de DS bekende hydractieve veerbollen, want Citroën heeft besloten om niet alleen de topversies met dit veersysteem aan te bieden, maar ook de goedkopere handgeschakelde versies.

Citroen C5 Tourer wit bruin hydractive III 2014 05

Het hydractive veersysteem is dus voortaan weer op het merendeel van de C5-versies leverbaar en dan in de vorm van het Hydractive III+-systeem, dat de wagenhoogte automatisch in "real-time" aan de wegomstandigheden aanpast zodat de bestuurder lekker comfortabel over het asfalt kan "zweven". Op de snelweg legt de C5 zich een stukje dichter bij dat asfalt, waardoor de luchtweerstand, en daarmee het brandstofverbruik, afneemt.

Verder introduceert  Citroën een nieuwe uitvoering speciaal voor de zakelijk rijder. Het betreft de Collection Business en die is gebaseerd op het Tendance-uitrustingsniveau. Standaard beschikt deze versie over een e-MyWay navigatiesysteem, parkeersensoren voor en achter en een handsfree car-kit. Optioneel is een achteruitrijcamera (Tourer) en half-lederen bekleding leverbaar.

Het leveringsprogramma van de C5 bestaat voortaan uit de uitvoeringen Attraction, Tendance, Collection en Exclusive. Op motorisch gebied is er keuze uit de benzinemotoren 1.6 (120Pk) en 1.6 Turbo (155Pk en de diesels 1.6 (115Pk), 2.0 (163Pk) en 2.2 (204 pk). De prijslijst begint bij 28.990,- euro. De voordeligste versie met het hydractiveIII+-systeem is de 1.6 THP Collection en die staat voor minimaal 31.490,- euro op het bestelformulier. De meerprijs voor het systeem bedraagt overigens 1.500,- euro en er zitten versies met 20% bijtelling in de pijplijn.

Citroen C5 Tourer wit bruin hydractive III 2014 04

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: