Citroën voorziet C4 Picasso en Grand Picasso van update

Het is alweer drie jaar geleden dat Citroën de C4 Picasso en Grand Picasso in hun huidige gedaantes voorstelde.

Tijd voor een update dus met de wetenschap dat er van beide modellen al ruim 300.000 exemplaren hun weg po een oprit ergens in Europa gevonden hebben.

Onder de kap is er niet veel te melden, behalve dan dat beide modellen leverbaar worden met een nieuwe benzinemotor, de PureTech 130. Goed om te weten is dat deze variant standaard over een automatische versnellingsbak met zes verzetten beschikt.

Citroën C4 Picasso Grand Picasso facelift 2017 13

Ook aan de buitenkant blijft het bij enkele lichte ingrepen. Zo zijn de grille en de koplampclusters niet eens aangepast. Alleen de voorbumper is voorzien van een nieuw design. Ook nieuw zijn de achterlichten die voortaan voorzien zijn van een 3D-look.

Nieuwe kleurencombinaties en velgendesigns (17”-inch) zijn uiteraard ook van de partij. Voortaan kun je ook afwijkend gekleurde dakbogen bestellen desgewenst gecombineerd met een tweekleurig dak.

Citroën C4 Picasso Grand Picasso facelift 2017 04

Aan de binnenkant is de navigatie weer up to date. Het 3D Citroën Connect Nav-systeem is nu voorzien van een 7”-inch scherm. Qua comfort ontkomen de Fransen ook niet aan een automatisch te openen achterklep, die voor de gelegenheid Hands-Free Tailgate is genoemd.

Op veiligheidsgebied zijn voortaan een rijstrookwaarschuwing, Active Safety Brake, een vermoeidheidsdetectie en een actieve dodehoekdetectie leverbaar.

Nieuwe prijzen en foto's van de binnenkant houd je nog tegoed, want die zijn nog niet beschikbaar.

Citroën C4 Picasso Grand Picasso facelift 2017 06 Citroën C4 Picasso Grand Picasso facelift 2017 08 Citroën C4 Picasso Grand Picasso facelift 2017 12 Citroën C4 Picasso Grand Picasso facelift 2017 07

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: