Citroën voorziet DS5 van nieuw gezicht

Met het oog op de komende AutoSalon van Genève heeft Citroën vandaag aangekondigd dat de DS5 voorzien is van de nodige updates.

Meest opvallende detail daarbij is z’n vernieuwde gedaante die bestaat uit een prominenter gezicht met nieuw ontworpen koplampen en iets aangepaste achterlichtunits met nieuwe lichtbalken. Aan de voorkant is overigens indien gewenst LED-verlichting leverbaar, uiteraard tegen een meerprijs.

Citroen DS5 facelift 2016 03

Verder vragen de Fransen ook speciaal aandacht voor het DS-logo in de grille. Dat is voortaan voorzien van een chromen lijst die aan weerskanten doorloopt in de koplampen en een extra dik aangezette zeskantige vorm.

Onder de kap is ook het nodige nieuws te vinden. Er is keuze uit een viertal dieselmotoren met vermogens tussen de 120 en 210Pk. Het verbruik van deze motoren ligt tussen de 3,8 en 4,3 liter per 100 kilometer.

Benzineliefhebbers moeten het doen met slechts één motor, die er 165Pk uitperst. Dankzij de standaard aanwezige automaat met zes versnellingen komt het verbruik van deze versie uit op 5,9 liter per 100 kilometer en een CO2-uitstoot van 135 gram per kilometer. De oude THP 155 rochelde er nog 165 gram uit, dus Peugeot heeft dit blok flink schoner weten te maken.

Citroen DS5 facelift 2016 02

Voor de echte treehuggers doet ook de Hybrid4 weer mee. Die heeft per honderd kilometer genoeg aan 3,5 liter en stoot daarbij 90 gram per kilometer uit. Niet voldoende dus voor een bijtelling van 14% bij zakelijk gebruik, maar voor 20%.

Aan de binnenkant valt meteen het nieuwe centrale multimediasysteem met touch screen op. Dit systeem beschikt over de mogelijkheid om het scherm van je smartphone te spiegelen op het grote scherm, terwijl optioneel een audio-installatie van Denon voor het juiste muziekgenot zorgt.

Op het gebied van actieve veiligheid doen dodehoekdetectie, een grootlichtassistent en een Lane Departure Warning systeem hun intrede

De vernieuwde DS5 staat rond Juni in de showroom, voor die tijd verwachten we echter al de prijzen.

Citroen DS5 facelift 2016 04

Leave a reply