Compacte crossover concept: Mercedes G-Code

Zomaar uit het niets presenteert Mercedes de G-Code, een conceptversie van een compacte crossover, die over een unieke eigenschap beschikt. Het model ‘ademt’ namelijk via z’n carrosserie.

De G-Code Concept is met zijn lengte van 4,1 meter, breedte van 1,90 meter en hoogte van slechts anderhalve meter een maatje kleiner dan de huidige GLK, dus misschien zou er stiekem door Das Haus over productieplannen nagedacht worden, zeker nu het segment van de compacte crossovers groeit als nooit tevoren.

Mercedes G-Code Concept Compacte Crossover 2014 12

Het unieke van de G-Code schuilt in de lak die van Mercedes de naam Multivoltaik Silver heeft meegekregen. In deze lak zijn namelijk microscopische zonnecellen aangebracht die de accucellen van de hybride aandrijflijn kunnen opladen.

Het wordt nog gaver als je weet dat hetzelfde gebeurt als er wind over de carrosserie waait. Dan wordt er namelijk elektrostatische stroom gegenereerd die ook de batterijen oplaadt; een mooi staaltje van hoe innovatief een automerk kan zijn in mijn ogen.

Datzelfde geldt voor de aandrijflijn, die bestaat uit een brandstofcel die de voorwielen aandrijft in combinatie met een elektromotor die de achterwielen aandrijft. Daarbij geeft de kleur van de grille overigens aan in welke modus de bestuurder aan het rijden is.

Mercedes G-Code Concept Compacte Crossover 2014 05

Zo betekent een blauw grille dat er volledig elektrisch gereden wordt, bij violet doet ook de waterstofmotor mee en wanneer de grille rood is wil dat zegegen dat de bestuurder dankzij een Hybrid Sport-mode extra haastig onder weg is.

Suïcidedeuren, vier aparte stoelen met een bodyscanner (die je herkent en zaken als airco en eventuele massagefuncties activeert) maken deze concept tot een uniek model.

Reken dus maar dat je hier wat zaken van in de komende generatie S-klasse terug gaat zien.

Mercedes G-Code Concept Compacte Crossover 2014 01 Mercedes G-Code Concept Compacte Crossover 2014 02 Mercedes G-Code Concept Compacte Crossover 2014 11 Mercedes G-Code Concept Compacte Crossover 2014 08 Mercedes G-Code Concept Compacte Crossover 2014 13 Mercedes G-Code Concept Compacte Crossover 2014 15

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: