Compleet andere opzet: nieuwe Renault Espace

De Renault Espace is herboren en voor veel huidige eigenaren zal dat even slikken zijn. Want het model gaat voortaan niet meer als MPV door het leven maar als een soort crossover vormgegeven door Renault Directeur Industrial Design Laurens van den Acker.

Deze innovatieve crossover komt in grote lijnen overeen met de strak gelijnde concept car Initiale Paris die Renault in 2013 op de IAA van Frankfurt onthulde. En dat is wat mij betreft een pluim voor de Fransen waard.

Renault Espace Crossover 1.6 twinturbo diesel Common Module Family CMF architectuur 2015 03

Een hoogtepunt van de nieuwe Espace is volgens Renault “het lichte, ruimtelijke, comfortabele en flexibele interieur, een karaktereigenschap waar ook de eerdere generaties uit de 30-jarige carrière van de van oorsprong full-size MPV bekend om staan.” Een ‘zwevende’ middenconsole is standaard van de partij en er zal zowel een vijf- als zevenpersoonsversie op de markt komen.

De nieuwe Espace is gebouwd volgens de Common Module Family (CMF)-architectuur waar zaken als het motorcompartiment, de cockpit, de voorste en achterste bodemstructuur en de elektronische systemen onder vallen. De nieuwe Laguna en Scenic die volgend jaar op de markt verschijnen, zullen hier ook gebruik van maken.

Renault Espace Crossover 1.6 twinturbo diesel Common Module Family CMF architectuur 2015 01

De Espace komt echter ook pas volgend jaar en dan ergens in het voorjaar. Meer details, waaronder het motorpalet waarvan op dit moment alleen nog een gloednieuwe 1,6-liter diesel met twee turbo’s (160Pk/380Nm) zeker is, volgen tijdens de aankomende AutoSalon van Parijs.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: