Controversieel: de nieuwe BMW 4-serie Coupé is officieel

De nieuwe BMW 4-serie Coupé, G22 voor intimi, is ongetwijfeld een van de meest controversiële nieuwe auto’s van dit jaar.

De focus van het merk uit Beieren ligt ongetwijfeld op het ontwerp, want op het gebied van technologie is er niet veel te melden. Die is namelijk al bekend van laatste generatie 3-serie. Dynamische proporties, een evenwichtige gewichtsverdeling, krachtige motoren, achterwielaandrijving of vierwielaandrijving met het meeste koppel naar de achteras zijn beproefde ingrediënten die ook in dit geval veel rijplezier beloven, maar ja dat uiterlijk is wel een dingetje natuurlijk.

Vergeleken met de dynamisch geprezen 3-serie (G20), biedt de nieuwe 4-serie de ideale omstandigheden voor nog meer rijplezier dankzij een extra stijve carrosserie, een 23 millimeter breder spoor op de achteras, een 21 millimeter lager zwaartepunt en een nog sportievere afstelling van het chassis en de besturing. Voor de ontwikkelaars was het daarbij volgens BMW belangrijk dat de extra dynamiek niet ten koste ging van het comfort; de 4-serie Coupé is geen kurkdroge atleet en moet ook overtuigen als een Gran Turismo over lange afstanden.

Al bij de voorganger was er zelden kritiek op de rijeigenschappen, veel vaker werd de beschuldiging van een gebrek aan differentiatie van de 3-serie genoemd. En laat BMW nu precies dat punt hebben aangepakt.

Of je nu eerst naar de voorkant kijkt met zijn dominante dubbele nierengrille, het zijaanzicht met de vloeiende daklijn of de achterkant met zijn bijzonder platte achterlichten - of helemaal niet, de 4-serie citeert de grote luxe coupé van de 8-serie, maar zeker niet de lijnen van de conservatieve 3-serie. Laatstgenoemde is alleen te herkennen aan de binnenkant, want die is nauw is gebaseerd op de sedan en touring.

De standaard geïnstalleerde sportstoelen kunnen op verzoek worden geklimatiseerd en hebben, net als bij z’n voorganger, een elektrische gordelaanvoer die het vastklikken bij elke rit net iets comfortabeler maakt.

De kofferbak is op vele manieren te gebruiken dankzij de standaard 40:20:40 achterbank en biedt met 440 liter inhoud voldoende opbergruimte voor een vakantie voor twee. Het primaire volume is 30 liter groter dan zijn voorganger. Wat betreft elektronische assistentiesystemen komt de 4-serie uiteraard overeen met het niveau van de 3-serie, wat het comfort verder verhoogt.

Wie meer dynamiek wil dan de toch al sportieve standaarduitrusting, kan, zoals ook bij de andere modellen, profiteren van het M-Sport-pakket. extra sportieve uitrusting. Voor het eerst is er ook een optie boven het M-pakket, want met het M Sport Package Pro hebben kopers de mogelijkheid om in één keer het volledige programma aan te vinken op het bestelformulier.

De Shadow Line wordt geleverd met uitgebreide opties, zo zijn de 19”-inch velgen optioneel verkrijgbaar met high-performance banden, wordt de 8-traps automaat geleverd als sporttransmissie met sprintfunctie, hebben de veiligheidsgordels M-striping en zijn voortaan ook de kleinere motoren voorzien van het M- sportremsysteem.

De viercilindermodellen 420i, 420d en 430i dienen als instap in de wereld van de nieuwe 4-serie Coupé en zijn al bekend uit de 3-serie. Met uitzondering van de 420i en 420d accelereren alle nieuwe 4-series naar de 100 km/h in minder dan zes tellen, waarbij de 430d met 5,2 seconden dankzij een nieuwe 286pk sterke versie van de inline zescilinder B57 inclusief biturbo-oplading en een 48-volt elektrisch systeem zonder M-badge al een flink statement maakt.

Voor degenen die bijzonder hongerig zijn naar prestaties, is er natuurlijk meer. In dit geval de 374pk sterke M440i x-Drive die bij de marktintroductie in het najaar al gelanceerd wordt als voorlopig topmodel (totdat de M4 er is) en de 340pk sterke M440d x-Drive die begin 2021 volgt.

Een nauwelijks verborgen geheim is de lancering van de sportieve topmodellen M4 en M4 Competition met vermogens tot 510pk, die ook gepland staat voor 2021. Volgend jaar volgen uiteraard ook de 4-serie Cabriolet (G23) en de 4-serie Gran Coupé (G26). Tot slot hopelijk ook in de heerlijk kleur Arctic Race Blue Metallic (zoals op de foto’s te zien), die voorlopig exclusief zal blijven voor de 4-serie.

Hadden we het al over het uiterlijk gehad? Mocht dat je niet bevallen dan heeft dit merk uit Duitsland misschien wel een heel mooi alternatief.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: