Corolla Sedan GR-Sport: lekker alternatief van Toyota

Toyota breidt het aanbod van de Corolla Sedan uit met een lekker dik aangeklede uitvoering, de GR-Sport. Deze Corolla mag er, mede dankzij z’n pianozwarte exterieuraccenten en speciale velgen, best zijn.

De chromen designaccenten van de Corolla Sedan hebben plaatsgemaakt voor exterieurdelen uitgevoerd in zwarte pianolak. Voorbeelden zijn de grille, buitenspiegelkappen, B-stijlen van de carrosserie en zijskirts die het lage zwaartepunt van de auto benadrukken. Tot slot is deze speciale uitvoering te herkennen aan de zwarte Toyota logo’s voor en achter.

De zwarte C-vormige sierelementen op de hoeken van de voorbumper geven de Corolla Sedan een breder voorkomen. Standaard is de GR-Sport overigens voorzien van exclusieve, deels zwarte 10-spaaks 18”-inch lichtmetalen velgen. De uiteinden van de spaken zijn aluminiumkleurig en voor een extra sportief accent is het centraal geplaatste Toyota logo rood omcirkeld.

Aan de achterzijde is de Corolla Sedan GR-Sport voorzien van een subtiele, in de achterklep geïntegreerde spoiler in de kleur van de carrosserie, een zwartkleurige afwerking van de kentekenplaathouder en een GR-Sport-logo. De koper kan kiezen uit acht carrosseriekleuren waaronder de nieuwe kleur Dynamic Grey. Die kan met zes andere kleuren gecombineerd worden met een zwart dak. Deze bi-tone kleurstelling is nieuw voor de Corolla Sedan.

Wie de portieren opent, ziet dorpellijsten van geborsteld aluminium met GR-Sport-logo. Voor een verdere sportieve uitstraling is het interieur voorzien van zwarte hemelbekleding en een stuurwiel dat met geperforeerd leder is bekleed. De speciale sportstoelen met vaste hoofdsteun zien er niet alleen goed uit, ze bieden ook extra ondersteuning aan het lichaam.

De stoelen zijn bekleed met een sportieve combinatie van zwarte stof en synthetisch leder met wit/rood stiksel, de huiskleuren van het GAZOO Racing team. Ook de achterbank is in dit kleurenschema uitgevoerd. Optioneel is de Corolla Sedan GR-Sport leverbaar met sfeervolle interieurverlichting en LED-verlichting (exterieur).

De Toyota Corolla Sedan GR-Sport wordt leverbaar als 1.8 Hybrid en heeft altijd standaard een automaat. Naar verwachting staat ‘ie nog voor het einde van het jaar in de showroom. Mocht je nu al een nieuwe (private) leaseauto aan het uitzoeken zijn, de Corolla Hatchback en Corolla Touring Sports zijn al leverbaar als GR-Sport.

De prijzen beginnen bij 34.045,- euro voor de Hatchback en 35.045,- euro voor de ruimere Touring Sports. De vanafprijs van de Corolla Sedan GR-Sport maakt Toyota binnenkort bekend.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: