Corvette C7: Stingray

Chevrolet heeft zojuist de laatste generatie van de Corvette C7 sportwagen voorgesteld op het autosalon van Detroit. Deze zevende generatie krijgt de legendarische Stingray naam mee.

Onder de kap een nieuwe V8 6,2-Liter. Deze produceert 450pk (610 Nm) en is gekoppeld aan een manuele bak met 7 versnellingen. De transmissie is uitgerust met active rev matching technologie die automatisch het toerental omhoog brengt voor de gewenste versnelling. Een automatische zesbak is ook beschikbaar. General Motors heeft nog geen gewicht vrijgegeven maar hij zou een beter power-to-weight ratio hebben dan de Porsche 911 en Audi R8. De wagen is 57% steviger dan de vorige generatie en biedt directere sturing. Alle parameters van de wagen (transmissie, ophanging, uitlaaat,..) kunnen aangepast worden via een ride control draaiknop.

Deze C7 maakt op visueel vlak de grootste sprong sinds de C5. De lange neus van de vorige generaties blijft behouden en aan de achterkant vinden we de gevreesde Camaro achterlichten terug.Het interieur heeft overigens ook een serieuze update gekregen naar de 21ste eeuw. Alle elementen zijn geïnspireerd door een gevechtsvliegtuig en zijn naar de bestuurder toe gericht. Chevrolet heeft het interieur rijkelijk met leder en carbon versierd. Het instrumentencluster is ook compleet digitaal en is volledig aanpasbaar naar wensen van de bestuurder

De tractiecontrole en andere technologische hulpmiddelen behoren tot de top van hun generatie, aldus Chevrolet. Deze zevende generatie is volgens General Motors executive Reuss het neusje van de zalm in de sportwagenwereld. Chevrolet bouwt de nieuwe Corvette Stingray in de Bowling Green-fabriek van General Motors. Die productiefaciliteit onderging een upgrade van zo'n 131 miljoen dollar. Van dat bedrag werd 52 miljoen geïnvesteerd in een nieuwe carrosserieafdeling voor het vervaardigen van het aluminium frame van de sportwagen. In het derde kwartaal van dit jaar start de verkoop van de nieuwe Corvette.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: