Corvette Stingray is vanaf nu ook topless

Het enthousiasme voor de nieuwe Corvette lijkt bij Chevrolet geen grenzen te kennen en in Genève wordt dan ook maar meteen de nieuwe Stingray Convertible geïntroduceerd.

De zevende generatie van de Corvette Convertible beschikt opnieuw over een softtop die volgens Corvette over dezelfde kwaliteiten als een inklapbare hardtop beschikt. Het dak kan overigens rijdend (tot 50 km/h) elektrisch geopend en gesloten worden.

Chevrolet-Corvette-Stingray-Convertible-01

Onder de motorkap ligt dezelfde 6,2-liter LT1-V8 als in de gesloten versie. Ook hier bedraagt het vermogen 450Pk met 610Nm koppel.  De acceleratie van 0 naar de 100 km/h doe je met het dak open in ongeveer 4 seconden. De topsnelheid bedraagt 300 km/h. Schakelen gebeurt middels een handgeschakelde 7(!)-bak, een automaat met zes verzetten is optioneel.

Verder beschikt de open Corvette over Magnetic Ride Control, een variabele ophanging die zich continu aanpast aan de rijomstandigheden. De bestuurder krijgt de beschikking over een heuse 'Drive Mode Selector' waarmee diverse zaken naar eigen smaak zijn in te stellen. ot de voorgeprogrammeerde modi behoren Tour, Weather, Sport en Track.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: