Cruel Summer | Audi RS5 cabrio

Vanaf voorjaar 2013 kun je met 3 van je vrienden en 450pk in een open Audi toeren. Zojuist heeft Audi aangekondigd dat vanaf dat moment de Audi RS5 Cabriolet te bestellen is.

De RS5 Cabrio beschikt over dezelfde V8 met 450 pk en 430 Nm als zijn gesloten broer. Met behulp van Quattro, launch control en de zeventraps S-Tronic knal je in 4,9 seconden naar de 100 en dat is 4 tienden langzamer dan de Coupé versie. De open versie is namelijk wat zwaarder om de stijfheid van de carrosserie te kunnen garanderen, reken dus op een kilootje of 150 extra.

Dit extra gewicht heeft voor de topsnelheid echter géén gevolgen: het plezier houdt bij 250km/h vanwege de begrenzer op. Desgewenst kan deze limiet echter opgerekt worden naar 280km/h. Over verbruik en CO2 uitstoot gaan we het hier niet hebben, dat is bij deze auto totale bijzaak.

Standaard beschikt de RS5 Cabrio over 19”-inch velgen met 365mm grote remschijven aan de voorkant. Een maatje groter kun je op de optielijst aanvinken. Verder beschikt dit open-air concert over “hoofdverwarming”, een systeem a la Airscarf bij Mercedes. Open rijden bij lagere temperaturen behoort dus tot de mogelijkheden.

Over open rijden gesproken, de softtop van de RS5 Cabrio opent zich in 15 seconden elektrisch. Dit is zelfs rijdend mogelijk tot een snelheid van 50km/h.

Prijzen zijn nog niet bekend, maar reken op een € 130.000,- voor een leuk aangeklede versie. Om het verhaal helemaal compleet te maken nog een video van de onthulling:

 

Respect Copyright!
%d bloggers like this: