Cruise schip met art-deco sterrenhemel: Rolls Royce Wraith coupé

Op de AutoSalon van Genève heeft Rolls-Royce het doek van de meest dynamische en sterkste Rolls ooit gebouwd getrokken. De coupé die schuilgaat onder de spookachtige naam Wraith beschikt over een 6,6 liter V12 twinturbo die er 632Pk uitperst. Het koppel bedraagt 800Nm, beschikbaar vanaf 1.500 toeren per minuut welteverstaan.

Rolls-Royce-Ghost-Coupe-Wraith-20

Dit is fors meer dan de 563PK/780Nm van de Ghost waarvan de Wraith eigenlijk de coupé versie is. De Rolls-Royce Wraith heeft een wielbasis die 18,3 centimer korter is dan die van de Ghost maar de totale lengte is slechts 13 centimeter korter. De achterkant is daarentegen 4 centimeter breder en de hoogte is afgenomen met 4,3 centimeter, voor een wat dynamischer uiterlijk zullen we maar zeggen.

De Wraith acceleert naar de 100 km/h in slechts 4,6 seconden en de topsnelheid bedraagt een elektronisch begrensde 250 km/h. Dat zijn trouwens géén slechte waardes voor een Rolls-Royce, zeker als je bedenkt dat de Wraith bijna 2,4 ton weegt. Al dit alles heeft natuurlijk invloed op het verbruik en bij dit soort auto’s hoor je daar niet over te spreken. Mocht je toch geïnteresseerd zijn: 1 op 7 zou haalbaar moeten zijn, maar reken in de praktijk eerder op 1 op 4  of zelfs 3,5.

Rolls-Royce-Ghost-Coupe-Wraith-8

Absolute noviteit in de Wraith is het gebruik van een ‘helderziende’ automaat genaamd Satellite Aided Transmission. Gekoppeld aan het GPS-navigatiesysteem van de auto weet de transmissie al hoe de route zich voor de Wraith uitstrekt en zorgt er voor dat altijd de juiste versnelling ‘klaarstaat’. Ook de adaptieve dempers maken gebruik van dit systeem.

De Wraith kan met recht een cruise schip genoemd worden want het interieur kan met de meest unieke hout- en ledersoorten aangekleed worden. Een nieuwe manier van hout afwerken zorgt voor een lichte satijn-finish met een meer natuurlijke uitstraling. Indien gewenst bestaat het interieur zelfs voor bijna eenderde (!) uit hout.

Rolls-Royce-Ghost-Coupe-Wraith-15

Nieuw is ook een blinkende art deco-sterrenhemel verwerkt in het dak van de auto (optie). Verdere opties zijn een audiosysteem met 18 speakers, een vermogen van 1.300 en een geavanceerd navi-/multimedia systeem met een ruim 10”-inch groot display. Dat systeem beschikt over een 20,5GB grote harde schijf voor data en een nieuwe Spirit of Ecstasy Rotary Controller. Hierin is een touchpad verwerkt zodat functies bediend kunnen worden door ze uit te schrijven.

Rolls-Royce-Ghost-Coupe-Wraith-14

Standaard staat de Wraith op 20”-inch 7-spaaks velgen. Optioneel zijn twee 21”-inch designs met 5- en 7-spaken leverbaar.

Deze ultimate coupé zal in Europa ongeveer 250.000 euro exclusief belastingen gaan kosten. De levering start in het laatste kwartaal van dit jaar.

 

Respect Copyright!
%d bloggers like this: