Cupra el-Born is gewoon een lekker sportieve ID.3

Het is maar goed dat het VAG-concern naast Volkswagen nog bestaat uit Skoda, Seat en recent het afgesplitste Cupra, want eerst genoemde zit in een flinke crisis. De verkopen van de achtste generatie Golf blijven namelijk zwaar achter bij de verwachtingen en ook de elektrische ID.3 kent flink wat uiterlijke en aanloopproblemen.

Gelukkig heeft Cupra daarvoor een oplossing, want sinds zijn introductie op de Autosalon van Genève in 2019 heeft de el-Born Concept veel lof geoogst met zijn moderne looks en persoonlijkheid.

Sindsdien is het model verder geëvolueerd, en kreeg het een nadrukkelijk sportief karakter en een nog grotere visuele impact. Het resultaat is de geboorte van de eerste volledig elektrische auto van Cupra, de Cupra el-Born.

De Cupra el-Born wordt voorzien van geavanceerde technologieën, waaronder een Head-up Display met Augmented Reality. Op een enkele batterijlading kan hij maximaal 500 kilometer afleggen dankzij een zeer efficiënt 77kWh batterijpakket (bruto: 82kWh). Dankzij de snellaadmogelijkheid volstaan slechts 30 minuten om minimaal 260 kilometer aan extra rijbereik te geven.

Het interieur van de el-Born weerspiegelt overduidelijk Cupra’s filosofie: een mix van kwaliteit, performance en geavanceerde technologie. Die mix komt bijvoorbeeld tot uiting in de sportieve kuipstoelen, het nieuwe stuurwiel met Drive Profile Selection, en de keuze voor hoogkwalitatieve materialen. Bovendien heeft Cupra gerecycelde materialen in het interieur van de el-Born verwerkt.

De Cupra el-Born zit in 2,9 seconden op de 50 km/h en krijgt de beschikking over Dynamic Chassis Control Sport (DCC Sport) dat op basis van het MEB-platform exclusief voor dit model is ontwikkeld. Deze technologie combineert de sportieve rijhoogte van de auto met een systeem dat zich automatisch aanpast aan alle omstandigheden, met een superieur niveau aan rijdynamiek tot gevolg.

De introductie van de Cupra el-Born staat gepland voor 2021 en zal in het Duitse Zwickau worden geproduceerd.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: