Cupra Formentor: eerste onafhankelijk ontwikkelde model van het merk

De Cupra Formentor is de productieversie van de gelijknamige conceptcar die een jaar geleden in Genève debuteerde en is het eerste onafhankelijk ontwikkelde model van het merk. Het model is vernoemd naar een schiereiland op Mallorca, dat door veel mensen wordt beschouwd als de mooiste kaap op het Spaanse Baleareneiland.

Met een lengte van 4.450 mm, een breedte van 1.839 mm en een hoogte van 1.511 mm, biedt de Formentor een royaal gevoel van ruimte en, ondanks zijn coupévorm, voldoende hoofdruimte voor alle inzittenden. Gezien de wielbasis van 2.680 mm is er niet alleen voldoende ruimte voor de passagiers op de achterbank, maar ook met een bagageruimte van 450 liter.

Onder de kap zal er keuze zijn uit een tweetal smaken. Om te beginnen een 310pk sterke variant van de bekende 2,0-liter TSI die er een koppel van 400Nm uitperst. Deze variant levert z’n vermogen via een automatische DSG-transmissie aan het 4-Drive vierwielaandrijfsysteem.

Dan is er nog een plug-in hybride, waarvan we de aandrijflijn al kennen uit de Golf GTE. Een 1,4-liter TSI van 150pk dus die samenwerkt met een 115 pk krachtige elektromotor. Het systeemvermogen komt uit op 245 pk. Het in de de bodem verwerkte 13 kWh grote accupakket is goed voor een elektrisch bereik van zo'n 50 kilometer.

Beide versies beschikken over Dynamic Chassis Control waarmee de Formentor in diverse rijmodi valt in te stellen. Zaken als koperkleurige details en geborsteld aluminium, sportstoelen, een 12”-inch groot scherm voor het infotainmentsysteem,  panoramadak, Brembo remmen en 19”-inch velgen zijn desgewenst allemaal van de partij.

De Cupra Formentor staat voor het einde van dit jaar in de showroom. Prijzen en uitgebreide technische specificaties volgen binnenkort.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: