Dahler geeft BMW Z4 M40i net even te grote velgen

Ergens diep in de Zwitserse Alpen is tuner dÄHLer niet vies van het onder handen nemen van diverse modellen uit de BMW-portfolio en ze te voorzien van de nodige accessoires en krachtkuurtjes.

Zo ook in het geval van de hier afgebeelde BMW Z4 M40i waarvan de bekende zescilinder-in-lijn na de nodige softwareaanpassingen er 68 pk en 120 Nm koppel op vooruit gaat. Beide zaken komen nu uit op 408 pk en 620 Nm koppel en dat is een prima stijging zonder al te veel aanpassingen van de standaard aanwezige 340 pk en 500 Nm trekkracht.

Wat deze update voor gevolgen heeft bij de stoplichtsprint laten de Zwitsers ons (nog) niet weten, wel dat een topsnelheid van meer dan 300 km/h geen enkel probleem is.

Naast de krachtkuur, is een verlaagd onderstel voor deze Z4-variant leverbaar, net zoals een nieuw uitlaatssyteem met vier stortkokers en een splitter aan de voorkant. Uiteraard zijn ook weer de bekende dÄHLer-velgen van de partij, dit keer 21”-inch groot.

En dat is precies even een maatje of twee te groot, want waar de meeste modellen uit Beieren deze velgen prima kunnen hebben, zie bijvoorbeeld deze 6-serie Gran-Coupé, moet deze Z4 het wat mij betreft met wat minder doen om er beter uit te zien en te rijden.

Dan hoef je in ieder geval niet iedere bocht op de Grimsel- of Furkapas stuiterend te nemen.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: