Daimler legt hand op 5% van de aandelen Aston Martin

Het gerucht ging al een tijdje, maar vandaag hebben Aston Martin en Daimler bekend gemaakt dat ze een overeenkomst getekend hebben die nog voor het eind van het jaar in een definitief samenwerkingsverband moet resulteren.

Die samenwerking betreft onder andere het ontwerpen en bouwen van een nieuwe V8 door AMG, die overigens zonder enige vorm van twijfel op hun bestaande 8-cilinder gebaseerd zal zijn.

Daarnaast zal Aston Martin toegang krijgen tot de kennis en ervaring van Mercedes op het gebied van auto-elektronica, zowel op veiligheids- als op infotainmentgebied.

Nadat het Britse merk recentelijk nog een flinke kapitaalinjectie van haar investeerders heeft gekregen, is dit de volgende stap om het voorbestaan van het merk te kunnen garanderen.

Concurrenten Lamborghini, Ferrari, Maserati en Porsche doen inmiddels al uitgebreid zaken met bedrijven als Audi, Fiat en Volkswagen. Natuurlijk kost deze samenwerking Aston Martin ook wat.

Indien alles voor het eind van het jaar beklonken wordt krijgt Daimler, het moederconcern van Mercedes en AMG, 5% van de totale aandelen van Aston Martin in handen. Ze krijgen daarbij overigens geen stemrecht, maar ook voor Mercedes, AMG en Daimler zou deze samenwerking wel eens positief uit kunnen pakken. De toekomst zal het leren.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: