Dank u Den Haag: Zuinigste auto's worden duurder

Het Planbureau voor de Leefomgeving maakt bekend dat het berekend heeft dat mede dankzij het herfstakkoord de prijzen van de zuinigste diesel- en benzineauto’s zullen stijgen.

In het herfstakkoord hebben de regeringspartijen VVD en PvdA samen met gedoogpartners / oppositiepartijen ChristenUnie, SGP en uiteraard D66 bekokstoofd dat de BPM (belasting) opnieuw per 2015 verhoogd wordt. Resultaat van dit akkoord is onder andere dat de prijzen van de zuinigste modellen die nu ergens tussn de 80 en 90 gram CO2 per kilometer uitstoten met een bedrag rond de 600 zullen toenemen.

Volvo V40 D4 14 procent bijtelling i-Art blauw 2014 03

Zelfs voor de aller zuinigste auto’s die tussen de 25 en 50 gram koolstofdioxide per kilometer uitstoten vallen vanaf volgend jaar onder de BPM-regels en zullen dus ook duurder worden. Voor de overige modellen zal de stijging iets minder extreem uitpakken, maar feit is dat opnieuw alle auto’s duurder zullen worden. Dit moet de schatkist zo’n 200 miljoen euro extra per jaar opleveren.

Volgens mij is er alleen één probleempje, niemand koopt nog een auto gezien de laatste verkoopcijfers. Maar dat even terzijde, Den Haag leest u mee?

Porsche Panamera Diesel 4 GTS Turbo S E-Hybrid 2014 17

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: