Dankzij Volkswagen ga je twee maanden eerder dood

Tja, natuurlijk kon je er op wachten totdat er één of andere milieu-organisatie met een statement zou komen dat Volkswagen schuldig zou zijn aan het verkloten van je gezondheid.

Normaal verwacht je dat echter in de Verenigde Staten, maar niets in minder waar, want ook in Nederland kunnen we er inmiddels wat van. Het gesjoemel met dieselauto's is er namelijk medeverantwoordelijk voor dat Nederland niet voldoet aan de Europese eisen voor luchtkwaliteit.

Als de Volkswagens en andere automerken aan de regels zouden voldoen dan was de limiet voor schadelijke stikstofdioxide in de lucht nu bijna overal gehaald, schrijft de Volkskrant dinsdag op basis van berekeningen van, jawel je hebt het goed geraden, Milieudefensie.

Kennisinstituut TNO stelde onlangs al vast dat veel diesels vijf tot zes keer zo veel stikstofoxiden uitstoten als door de fabrikanten wordt opgegeven. Vooral mensen die langs drukke wegen wonen lopen gezondheidsschade op. ,,Deze mensen leven gemiddeld 2,5 maand korter door het gerommel met uitstootnormen door autofabrikanten", zegt Anne Knol van Milieudefensie.

Zo, het is maar even dat je 't weet. Na de kanker die je van Chernobyl en het gat in de ozonlaag krijgt, leef je dus nu ook nog eens twee maanden korter dan gepland. Ga toch weg met al die onzin!

Volkswagen dieselgate Passat Variant

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: