De Alfa Romeo 4C krijgt 240Pk en dit is het interieur

Met het naderen van de première tijdens de AutoSalon in Genève begin volgende maand, beginnen langzaamaan steeds meer details over de Alfa Romeo 4C boven water te komen.

Zo is op bovenstaande foto voor het eerst het interieur te zien en daarnaast is nu bekend geworden over hoeveel vermogen de, met brandstofinjectie en continu variabele kleppentiming doorontwikkelde, 1,7-liter viercilinder turbo uit de Guilietta QV exact beschikt.

Alfa Romeo 4C 3

Het totale vermogen van het aluminium blok wordt aangeven op 240Pk en met de reeds eerder door Alfa aangegeven pk/gewichtsverhouding van 4Pk/kg is dan uit te rekenen dat de 4C met minder dan 1.000 kilogram gewicht een lekker scheurijzer moet worden.

De specificaties zijn nog niet bekend, maar een acceleratie van 0-100 km/h in rond de 6 seconden en een topsnelheid van 250 km/h lijken met deze waarden zeker niet onrealistisch. Sterker nog, als 'ie dat niet haalt mag Alfa zich wat mij betreft zwaar achter de oren krabben en eens goed bij de Duitse concurrentie gaan kijken.

Alfa Romeo 4C 1

Eerder was al bekend dat de 4C overigens altijd voorzien is van Alfa´s TCT-transmissie. Deze automatische versnellingsbak met dubbele koppeling moet natuurlijk het sportieve karakter van de 4C onderstrepen en is te bedienen middels schakelflippers aan het stuurwiel.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: